in

“Iskočio je i ugrizao me kroz trenerku. Svi su se uplašili, niko nije mogao da mi pomogne”

Crno-beli pas Meda, mešanac ptičara, vlasnice Milene Dobrosavljević (87), iz Jagodine, u utorak oko 20 sati ujeo je sedmoro ljudi. Na teren su odmah izašli zaposleni u ZOO higijenskoj službi JP “Standard” i policija.

Miodrag Dekić, rukovodilac prihvatilišta, u kome se sada nalazi pas, kaže da je rođak vlasnice uhvatio mešanca i vezao ga, a oni su ga preuzeli i odveli, pišu “Novosti”.

Povređeni Jagodinci odmah su zbrinuti i jagodinskoj Opštoj bolnici u kojoj saznajemo da su zadobili samo oguljotine, a da je samo jednoj osobi rana ušivena.

Jagodinska policija podneće krivičnu prijavu protiv Milene Dobrosavljević zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

– Vraćala sam se iz grada. Kada sam ušla u Kuprešku ulicu i prošla pored dva kontejnera, pas je iskočio i ujeo me kroz trenerku. Ljudi su hteli da mi pomognu, ali su se onda svi uplašili, jer je pas nastavio da ujeda. Napao je još četiri žene, jednu dok je pokušavala da uđe u auto, a onda je otišlo ka mostu i tamo nastavio da ujeda prolaznike – kaže nam I. P. (24), iz Jagodine, koja će protiv bake Milene takođe da podnese krivičnu prijavu.

Komšinica koja je videla kako pas ujeda jednog čoveka, kaže da se krio ispod auta, i nasrtao na ljude.

– Šta me snađe u ovim godinama! Deca komšinice, koja sad priča da se plaši i da je videla kako je pas nekog ujeo, igrala su se sa Medom. Uvek je bio umiljat, kad neko uđe u dvorište, mahao bi repom i svi su ga mazili. Mnogo ga volim, jer imam samo njega. Dok sam pričala sa jednim čovekom na kapiji, Meda je šmugnuo na ulicu. Čekala sam, čekala, ali on se nije vraćao. Pošto sam šlogirana, hodam pomoću štapa i slabo vidim, nisam mogla da ga tražim, ali sam mu ostavila kapiju da uđe kad se vrati – priča baka Milena.

Njen sestrić Miodrag Dimitrijević i njegova supruga Svetlana iz Ostrikovca, koji o baki brinu preko dana, potvrđuju da je pas uvek bio umiljat, da su se njihov sin i unuk igrali sa njim.

– Pas nikad ne ujeda bez razloga. Često su ga deca iz susedne ulice gađala kamenjem. Šta je trebalo da radimo? Da jurimo decu? Zabrinuti smo zbog bake, jer je sama i nezaštićena – veli Miodrag.