in

Ispovest Novaka Đokovića o tome kako se nosi sa kritikama: Možda nekima smeta, ali ja sam takav…

Novak Đoković donedavno je sa porodicom boravio u Beogradu, gde su on i supruga Jelena, između ostalog, organizovali i slavlje povodom 6. rođendana sina Stefana. Najbolji svetski teniser sada je govorio o tome, ali i o pritiscima i kritikama sa kojima se suočava.

– Uvek ima povoda za slavlje. Ne mora da se čeka turnir, kao što ne mora da se čeka ni rođendan deteta, ni bilo koja druga svečana prilika, privatno ili profesionalno gledano. Uvek postoji neki razlog. Međutim, definitivno su mi porodična slavlja i obeležavanje nekih važnih datuma u našim životima daleko važniji nego bilo koje sportsko dostignuće – rekao je Novak Đoković za “Story”.

Boravak u rodnom gradu, kako ponosno ističe, uvek ga čini srećnim i ispunjenim.

– Uvek se uželim Beograda i Srbije i radujem se dolasku ovde. Moj boravak u rodnom gradu uvek je kratak, ali ispunjen brojnim privatnim i profesionalnim obavezama. Pričinjava mi veliko zadovoljstvo to što sam ovde, okružen svojim narodom, ljudima koji govore isti jezik kao ja, što mogu da se vratim svojim korenima. Puni me energijom sve to, doduše, verovatno u istoj meri u kojoj me istovremeno iscrpljuje. Ipak, daje mi taj dodatni podstrek i motivaciju koja mi je potrebna, inspiriše me da dalje putujem svetom i ispisujem neke nove stranice istorije tenisa – iskren je teniser.

Nole se osvrnuo i na to što je u pojedinim stranim medijima napadnut zbog izjave da želi da bude bolji od Federera i Nadala, kada su ga neki okarakterisali kao arogantnog.

– Možda nekima smeta što imam najviše ambicije i što umem da ih verbalizujem, ali odrastao sam uz vaspitanje da budem otvoren, transparentan i iskren. Takav je moj karakter, to je moja ličnost. Ljudi nekad možda vole pretvaranje i to takođe poštujem, ali ja to ne umem – istakao je Novak za pomenuti magazin i dodao:

– Sve što radim, činim iz zadovoljstva, ne tražim korist niti materijalni smisao. Uživam i sve dok je tako, biću na terenu. Posle svega što sam postigao kod mene više ne postoji nikakvo moranje, nikakva obaveza da se bavim tenisom. Mogu sutra da završim sve i bio bih sasvim zadovoljan onim što sam postigao, ali meni pričinjava zadovoljstvo da idem po turnirima i takmičim se. Sam čin igranja tenisa čini me radosnim i veselim. Osećam tu detinjastu energiju kada sam na terenu, u smislu zadovoljstva i radosti, a svaki naredni izazov vidim kao inspiraciju za nove ambicije, koje su uvek potrebne da biste se takmičili.