in

IT HEROJI Ministar Popović uručio priznanja stručnjacima koji su pomogli tokom pandemije virsa korona

Ministar Nenad Popović uručio je priznanja predstavnicima inovacione zajednice koji su u okviru inicijative „Budi i Ti heroj“ svoja rešenja stavili na raspolaganje državi za vreme krize izazvane pandemijom korona virusa.

– Plakete i zahvalnice koje danas dodeljujemo u ime Vlade Srbije izraz su zahvalnosti vama, inovatorima i IT stručnjacima, koji ste znanje stavili na raspolaganje državi u borbi protiv korona virusa. Ova priznanja nisu kraj naše saradnje, već ohrabrenje da nastavimo zajedno da menjamo našu privredu, da razvijamo tehnologije u zdravstvu, bezbednosti, poljoprivredi i stavljamo ih u funkciju razvoja naše Srbije – izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

Dodao je da je saradnja koja je započela u vreme pandemije pokazala da možemo brzo da reagujemo i udružimo potencijale u sprečavanju širenja virusa, a istovremeno i da doprinesemo saniranju ekonomske štete nastale blokadom svih procesa rada i privređivanja.

Srbija je zemlja za koju se vredi boriti, rekao je i dodao da je Srbija otvorila vrata za nove ideje i tehnologije, a najviše za novi način razmišljanja koji omogućava tehnologijama da ubrzaju i unaprede procese rada u institucijama koji u krizi može da sačuva živote.

Ministar je ocenio da je ta saradnja inspiracija za mnoge i primer posvećenosti i ljubavi prema otadžbini.

“Srbija je srećna što ima vas i vaše znanje koje ste spremni nesebično da stavite na raspolaganje kako biste zemlju učinili boljim mestom za život svih njenih građana“, zaključio je Popović.

U okviru inicijative “Budi i Ti heroj” stiglo je više od 200 inicijativa za unapređenje efikasnosti borbe države protiv korona virusa, a deo ih je u potpunosti ili delimično implementirano u različitim resorima i organima državnog aparata u periodu vanrednog stanja.