in

OGROMAN USPEH MLADIH SPRSKIH PROGRAMERA! Dvojica Aleksa i Pavle su PONOS DRŽAVE I NARODA

Programiranje, Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

SVETSKO PROGRAMERSKO TAKMIČENJE

Da su među najboljima u svetu, dokazali su Aleksa Plavšić, Pavle Martinović i Aleksa Milisavljević, studenti Računarskog fakulteta.

Objavljeno: 11.03.2021. 08:11h

U nizu fantastičnih takmičarskih uspeha studenti Računarskog fakulteta postigli su do sada najveće dostignuće.

Da su među najboljima u svetu, dokazali su Aleksa Plavšić, Pavle Martinović i Aleksa Milisavljević, studenti Računarskog fakulteta.

Ekipa RAF Penguins, koju čine ova tri sjajna, mlada programera, još jednom je zablistala punim sjajem ostvarivši plasman u svetsko finale Google-ovog programerskog takmičenja Hash Code. Na ovom prestižnom takmičenju, koje je održano 25.02.2021. godine, za plasman u finale borilo se čak 9000 timova iz celog sveta, a ekipa RAF Penguins sa Računarskog fakulteta osvojila je 14. mesto i još jednom pokazala da joj mesto u samom svetskom programerskom vrhu.

Hash Code je Google-ovo godišnje, timsko, programersko takmičenje u kome ekipe, koje mogu brojati od dva do četiri člana, tokom četiri sata rešavaju algoritamski problem, sačinjen prema stvarnom inženjerskom izazovu, na koji bi naišli da su zaposleni u kompaniji kao što je Google. Svetsko finale takmičenja Hash Code održaće se 24. aprila 2021. godine. Listu finalista (39) i plasman svih takmičara možete pogledati na sledećem linku. ttps://codingcompetitions.withgoogle.com/hashcode/archive/2021

Bonus video:

(Espreso/Raf.edu.rs)