in

Još milion poruka za Anikin život!

Od utorka do petka u klubu “Fest”, u Zemunu, sa početkom u 19.30 sati najveće zvezde rok scene će svirati u humanitarne svrhe, za Aniku Manić. Sav prihod od prodaje karata i prodaje pića će biti doniran za gensku terapiju koja će Aniki omogućiti da diše, ima detinjstvo i živi lep i dug život.

Svi humane ljude, ljubitelje dobre svirke i energičnog zvuka mogu da dođu u klub “Fest”, podrže akciju i doprinesu zajedničkom cilju i pomognu dvogodišnjoj Aniki koja se lavovski bori za život i strpljivo čeka šansu da ga ostvari.

Foto: Privatna arhiva

27. oktobar

Anika Manić, dvogodišnja šampionka se rodila kao zdrava i jaka beba. Ubrzo je ustanovljeno da boluje retke i progresivne bolesti, od Spinalne mišićne atrofije, i to natežeg tipa – tipa 1. Za ovu bolest kažu da je genetski ubica dece broj jedan. Bolest počinje tako što slabe mišići nogu i ruku, ali kasnije slabe mišići za disanje, gutanje, kašljanje i deca umiru od gušenja ili upale pluća.

Ali nada postoji jer postoji i genska terapija Zolgensma koja deluje na celo telo i može da povrati izgubljene funkcije mišića ukoliko se dobije što pre. Nemili podatak je da je ovo zvanično najskuplji lek na svetu i košta 2,1 milion evra, što je upravo i izazov u kome svi možemo pomoći.

28. oktobar

Foto: Privatna arhiva

28. oktobar

Aparati za inhaliranje, širenje pluća, kašljanje, kao i aparat koji joj pomaže da diše dok spava postali su Anikina trenutna realnost, ali hajde da tu realnost promenimo.

– Sa SMA, svaki dan je važan jer sa ovom bolešću se nikad ne zna i stanje može da se promeni u jednom danu. Nas je strah od čekanja i plašimo se da ćemo izgubiti dete, jer nismo imali novca za terapiju. Plaši nas pomisao da ćemo provesti život osećajući da nismo učinili sve što smo mogli da spasimo svoje dete. Sa tim osećajem se budimo svako jutro i ležemo svako veče – kažu Ivanka i Goran Manić, Anikini roditelji.

29. oktobar

Foto: Privatna arhiva

29. oktobar

Iako suma deluje nedostižna, u jednoj evropskoj zemlji su uspeli da skupe novac za 3 dana, tako što se 950.000 stanovnika odazvalo i poslalo po jedan, zamislite samo jedan SMS. Fali milion SMS poruka da Anika živi.

Da Anika vidi svoju omiljenu životinju žirafu, da proba mamine palačine i da sa tatom ode u kupovinu. Da Anika nesmetano diše, guta, govori, igra se, ide u školu i živi. Da voli i nesebično daje drugima, kao što ćemo mi sada dati njoj.

30. oktobar

Foto: Privatna arhiva

30. oktobar

Slanjem SMS poruke: Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: https://www.budihuman.rs/edonate/sr?user_id=858

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:

https://www.budihuman.rs/paypal/sr/donate?user_id=858