in

Braunu zakazano snimanje, a pojačanja su na ledu

Četvrtak večer neće se pamtiti po lepom za Košarkaški klub Crvena zvezda. Pored poraza od Baskonije, povredio se i najbolji igrač ekipe, Lorenco Braun. Američki bek je iskrenuo zglob u četvrtoj četvrtini i uz pomoć saigrača je napustio parket.

Trener Dragan Šakota je nagovestio da su u pitanju ligamenti, ali prvobitni pregled medicinskog tima Crvene zvezde nije mogao da ustanovi tačnu težinu povrede.

Niko u klubu ništa nije hteo da prepušta slučaju. Odmah posle utakmice zakazana su snimanja koja će biti obavljena tokom petka kada će biti ustanovljeno kolika pauza čeka sjajnog Brauna koji je apsolutni lider Zvezde od kada je Dragan Šakota preuzeo ekipu.

Mislim da je Lorenco iskrenuo zglob, da su ligamenti u pitanju. Ne mogu da pričam više, ali na osnovu iskustva je povreda o kojoj ćemo znati više kada se snime ti ligamenti – rekao je Dragan Šakota.

Donekle je i logično razmišljanje da je što pre potrebno pronaći još jedno rešenje na poziciji organizatora igre. Pominjao se Majk Grin iz Igokee, ali je to klub sa Malog Kalemegdana demantovao, a i Dragan Šakota je imao zanimljivu izjavu.

– Prvi put čujem za neka imena. U ovom trenutku imamo veliki broj stranaca i to je problem. Imamo puno utakmica ispred nas, znamo da nam fale igrači u periferiji, ali nije to bila tema. Ne daj Bože da se igrač povredi ozbiljnije, onda bismo razmišljali o tome. On je igrač koji nam najviše daje i nadamo se da će se oporaviti – rekao je Šakota.

Podsetimo da je Filip Čović propustio utakmicu sa Baskonijom zbog hematoma na butini. Moguće je da će se Čović vratiti u narednoj utakmici, ali je teško očekivati da on može da iznese teret u narednom periodu, naročito bez Brauna.

Pored toga Stratos Perperoglu je i dalje daleko od povratka na parket. To se očekuje tek u januaru, a do tada se na Malom Kalemegdanu nadaju boljoj formi Derika Brauna, Džejmsa Gista i Čarlsa Dženkinsa.

 

Članak Braunu zakazano snimanje, a pojačanja su na ledu se pojavljuje prvo na MaxBet Sport.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0