in

VTB liga otkazala takmičenje, sad se čeka ABA liga…

Jedno od najjačih košarkaških šampionata u Evropi, VTB liga, neće imati šampiona za sezonu 2019/20. Ovo takmičenje je još ranije suspendovano zbog pandemije koronavirusa, a u četvrtak je doneta odluka da se sezona ne nastavlja.


PRVENSTVO TADŽIKISTANA: Kvota u MaxBetu na to da će Dušanbe da savlada Ledžends u hendikepu (27,5 poena) kvota je 1.82.


Ranije su istu odluku doneli u Litvaniji, Izraelu, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Belgiji, Švajcarskoj, Ukrajini, Švedskoj i Norveškoj, ali su sve to takmičenja znatno manjeg renomea od ovog. U VTB ligi se pored klubova iz Rusije (CSKA Moskva, Himki, Zenit, Lokomotiva Kubanj, Uniks, Parma Perm, Nižnji Novgorod, Jenisej, Avtodor Saratov) takmiče i timovi iz Poljske (Zjelona Gora), Belorusije (Cmoki Minsk), Estonije (Kalev / Kramo) i Kazahstana (Astana).

Posle sastanka koji su putem video konferencije imali predstavnici klubova, odlučeno je da se trenutna sezona prekine i da nastavka neće biti. Istovremeno je svim strancima dozvoljeno da napuste timove. Već na početku krize zbog pandemije koronavirusa estonski Kalev/Kramo objavio je da neće nastaviti takmičenje ove sezone kakva god odluka VTB lige bude.

Sada se očekuje da konačno prelomi i rukovodstvo ABA lige, kao čelnici u Grčkoj, Španiji, Italiji i drugim najznačajnijim ligama na Starom kontinentu. Možda je rešenje koje su doneli u VTB ligi nepopularno među navijačima, ali barem nema oštećenih strana.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments