in

Pepe le Tvora izbacuju iz CRTAĆA zbog SILOVANJA! Se*sualno uznemiravao sirotu PENELOPU! Na udaru i brzi MIŠ (FOTO)

Pepe le Tvor, sa druge strane, stalno je prikazan kako pokušava da osvoji mačku Penelopu prema kojoj gaji simpatije, Foto: Printscreen

Voljeni junak Pepe le Tvor možda će naići na svoj kraj nakon što je kolumnista Njujork tajmsa zatražio od produkcijske kuće Vorner Bros da zauvek raskrsti sa “francuskim crtanim ljubavnikom” jer svojim ponašanjem iz epizode u epizodu opravdava seksualno uznemiravanje.

Novinar Čarls Blou takođe je skrenuo pažnju na miša Brzog Gonzalesa, jer popularizuje rasizam prema Latinoamerikancima i Meksikancima.

Pepe le Tvor, sa druge strane, stalno je prikazan kako pokušava da osvoji mačku Penelopu prema kojoj gaji simpatije, a ona u svakoj epizodi odbija njegove nasrtaje od kojih popularni tvor ne odustaje, te novinar smatra da ovaj lik podržava narativ o silovanju i seksualnom uznemiravanju u seriji čija su ciljna grupa deca i mladi.

Iako Vorner Bros nije dao zvanično saopštenje povodom ovih kritika, mnogi veruju da im nije preostalo ništa drugo u “klimi političke korektnosti” nego da ukinu junaka koji je prvi put emitovan 1945. godine.

Bonus video:

(Espreso/B92)