in

PREMIJERA FILMA “IME NARODA” U SUBOTU 27. FEBRUARA U 21 ČAS NA RTS-U

Film “Ime naroda”, Foto: Printscreen Youtube

Kako je saopšteno, film „Ime naroda“, o jednoj od ključnih ličnosti srpske istorije – Svetozaru Miletiću, u režiji Darka Bajića, biće premijerno prikazan na malim ekranima u subotu, 27. februara, u 21 sat, na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Po scenariju Milovana Vitezovića, u produkciji „Zilion filma“, film prati život i rad uglednog advokata i najvećeg i najuticajnijeg srpskog političara u Austrougarskoj u drugoj polovini 19. veka Svetozara Miletića i njegovu borbu za slobodu Srba iz Vojvodine i prisajedinjenje Kraljevini Srbiji.

Film je snimljen pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade Vojvodine, uz podršku Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije.

Bajićevo ostvarenje otvorilo je dva velika domaća festivala – 27. festival evropskog filma na Paliću, na kom je dobio nagradu publike, kao i Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE.

Glavna uloga pripala je glumcu Ljubomiru Bandoviću, dok su se u ostalim ulogama našli, između ostalih, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Milutin Karadžić.

Bonus video:

(Espreso)