in

Lagan, brz, skoro pa magičan

Honor se hrabro odlučio da uđe na tržište personalnih računara i njihov najnoviji Magicbook 15 laptop je primer da su na dobrom putu.

Magicbook je odlična opcija za sve koji laptop koriste kada su zaista u pokretu. Lagan jer, ima odličnu autonomiju baterije i ekran koji se odlično prilagođava različitom svetlu. U pogledu dizajna sve je vrlo svedeno, poklopac je od aluminijuma, pa je računar lagan, ali kvalitetno izrađen. Odmah ćete primetiti zvučnike koji su deo kvad sistema koji omogućava odličnu reporodukciju i vrlo lepo izbalansirani zvuk.

Foto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija
Magicbook 15

Sama tastatura je kompaktna, odlično reaguje, tipke su dovoljno udaljene jedna od druge tako da je kucanje jednostavno i efikasno. Tačped je dosta veliki, precizno prati komande koje mu zadajete i nije previše osetljiv.

Ekran nažalost nije tačskrin, ali je displej dosta dobar. Ima 15,6 inča IPS LCD sa odnosom 16:9, Full HD je rezolucija, sa oko 280 nita osvetljenja.

Ima ekran dijagonale 15,6 inča i odnos ekran/kućište od čak 87%. Foto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija
Ima ekran dijagonale 15,6 inča i odnos ekran/kućište od čak 87%.

Magicbook 15 ima klasičnim HDMI port, 3.5 mm audio-konektorom i dva klasična USB priključka, kao i USB Type-C priključak za punjenje. Super opcija je što za njegovo punjenje dovoljno da koristite bilo koji punjač sa USB Type-C, a tu je naravno i njegov punjač od 65 vati. Baterija traje i do šest sati korišćenja, a za pola sata dovoljno je da se dopuni do 50 odsto.

MagicBook 15 ima kameru koja se nalazi ispod funkcijskog tastera između F6 i F7. Radi kao popup kamera koja se pojavljuje kad je pritisnete, a kada je zatvorena, ne postoji mogućnost da vas neko vidi ili sluša. Oko same bezbednosti, tu je i dodatak za otisak prsta kojim se računar može zaključati, a koji pamti do pet različitih otisaka prstiju.

Računar dolazi sa AMD Ryzen 5 3500U procesorom, čija su jezgra zasnovana na Zen+ arhitekturi i koriste unapređen sistem izrade od 12 nanometara. Brzina je 2,2 GHz, a grafika AMD Radeon Vega 8 čip, koji dolazi sa 1 GB DDR4 memorije. Radna memorija je 8 GB DDR4 RAM i moguće ju je proširiti do 16 GB. SSD diskom, koji je kapaciteta 256 GB, podeljen je u dve particije i može se proširiti za 512 GB. Radi na Windows 10.

Šarka laptopa omogućuje otvaranje pod uglom od skoro 180 stepen Foto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija
Šarka laptopa omogućuje otvaranje pod uglom od skoro 180 stepen

I na kraju, kao zaključak: čak i da ostavite dosta dobre specifikacije po strani, gotovo sve ide na ruku ovom laptopu koji je težak samo 1,45 kilograma. Zvučnici su odlični, baterija impresivna, a za one koji koriste i ostale uređaje iz porodice Honor ili Huawei tu je odlična opcija Magic-Link za povezivanje. U cenovnom rangu od 620 evra Honor MagicBook 15 bi mogao bez problema da bude odličan izbor.