in

AKO DRŽITE MESO U ZAMRZIVAČU, MORATE ZNATI DA MU SE NEKADA SKRAĆUJE ROK TRAJANJA: Kako i zašto?

ilustracija, Foto: Printscreen

Ako zamrzavate meso, potrebno je da pratite nekoliko koraka koji će omogućiti da bude bezbedno, ali i ukusno kada konačno poželite da ga izvadite i pripremite.

Prvo pročitajte naš vodič za kupovinu mesa, saznajte kako da proverite da li je sveže, ovo vam mesari nikada neće reći! Potom prvo, i možda najvažnije – sačuvajte etiketu kupljenog mesa! Na njemu piše datum kada ste ga nabavili, kao i tačna težina namirnice. Ako zamrzavate meso u kesi, etiketu zalepite selotejpom kako bi vam podaci bili lako dostupni.

Ako zamrzavate mleveno meso u obliku pljeskavica ili ćevapa, nemojte napraviti najčešću grešku i zamrznuti sve “na gomili”. Pročitajte i šta profesionalni kuvari nikada ne rade s mlevenim mesom!

Meso poređajte na poslužavnik ili pleh, i pustite da se zamrzne tako odvojeno. Tek onda zamrznuto meso poređajte u kutiju za zamrzivač, odvojite slojeve providnom folijom i moći ćete da izvadite jednu, dve ili koliko već želite pljeskavica, a da vam se kompletna količina ne sledi u jednu nepreglednu smesu prekrivenu kristalima leda.

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Mondo.rs)