in

LEKAR OTKRIO ŠTA SE NALAZI U MLEVENOJ KAFI, ljudi ostali potpuno ZGROŽENI!

Ako ste ljubitelj kafe, verovatno ćete popiti po jednu šoljicu svakog jutra nakon buđenja, ali kada saznate ovu činjenicu, verovatno ćete se predomisliti. Doktor iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je šta se može naći u mlevenoj kafi i mnoge je zgrozio, navodi Metro.

Naime, otkrio je da postoji verovatnoća da naša mlevena kafa uključuje mali procenat bubašvaba i komadića drugih insekata. To se ne radi namerno ili zbog ukusa, ali ovi insekti se slučajno pronađu u vrećicama kafe.

Američka administracija za hranu i lekove sprovela je studije koje su pokazale da je do 10 procenata zrna kafe zaraženo bubašvabama i drugim insektima. Aparati za kafu nisu u mogućnosti da ih u potpunosti obrade, pa se insekti samo peku i melju u zrna. Ova agencija dozvoljava određenu količinu delova insekata u našoj hrani dok ne pređe određeni procenat.

Mnogi su bili šokirani ovim nalazom, ali su takođe odlučili da više ne konzumiraju kafu. – Zaista nisam trebao ovo znati! Pijem kafu svaki dan, pokvarili ste mi jutarnji ritual – to je samo jedan od mnogih rituala.

Bonus video:

(Espreso/Večernji.hr)