in

NAMEŠTATE KREVET ODMAH POSLE USTAJANJA? Kakva velika GREŠKA, sačekaćete bar POLA SATA kad čujete razlog!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Većina nas je naučila još u detinjstvu da je važno namestiti krevet kada se probudimo svako jutro, a to je obično povezano s urednošću i organizovanošću.

Međutim, stručnjaci su otkrili kako bi nam ta navika mogla naneti više štete nego koristi, jer bismo nesvesno mogli stvoriti savršeno okruženje za grinje, kako piše The Sun. Stručnjaci iz kompanije MattressNextDay upozorili su da nameštanje kreveta čim se probudite stvara savršeno okruženje za grinje jer ih okružujete toplinom.

– Grinje vole toplinu vašeg kreveta, pa ujutro treba da ostavite svoje pokrivače kako jesu oko 30 minuta da se ohlade, a zatim složiti krevet kao što to inače radite – objasnili su stručnjaci.

Grinje su sitne životinje koje su nevidljive golom oku, a hrane se ljuskicama kože koje padaju tokom dana i dok spavamo. Često se nalaze u nameštaju, tepisima, posteljini, pa čak i igračkama, a mogu uzrokovati svrab, curenje nosa ili suzne oči ako ste alergični. Vole vlažna i topla mesta, čija je temperatura između 20 i 25 stepeni Celzijusa.

Uz provetravanje vašeg kreveta, tim stručnjaka je takođe otkrio da je mazanje kreme neposredno pre spavanja velika greška. Nanošenje losiona za neke je ritual, ali ako nakon toga odmah odete u krevet, posteljina umesto toga upije svu vlagu.

– Postoje stvari koje možete učiniti da vaša posteljina ostane sveža. Na primer, ne jesti u krevetu, ne dopuštati kućnim ljubimcima da uđu u krevet i koristiti proizvode za negu kože i tela barem 30 minuta pre spavanja, tako da ih vaša koža sasvim upije – otkrivaju.

Bonus video:

(Espreso/Večernji.hr)