in

Lite verzija novog Wiko telefona na testu Blica

Sa View 4 Lite Wiko dodatno pojačava svoju liniju telefona srednje klase. Pored uobičajenih karakteristika tu su i veika baterija i trostruka kamerea kako bi se ovaj telefon izdvojio iz gužve u ovom povoljnom segmentu.

Wiko View 4 Lite ima okvir i poleđinu od plastike. Ima zakrivljenja za elegantniji izgled i sasvim pristojnu paletu boja koja daju telefonu izgled znatno skupljeg uređaja. Na poleđini je sistem trostruke kamere, nema čitača za otisak prsta već Wiko nudi mogućnost otključavanja i zaključavanaj telefona preko prepoznavanja lica. Radi pouzdano, ali ne očekujte brzinu kao kod premijum uređaja.

Foto: RAS Srbija

View 4 Lite

View4 Lite ima ultra-imersive 6.52 inčni ekran sa HD+ rezolucijom. Ekran je sa odnosom strana 20: 9 i ima minimalni usek za selfi kameru. Odziv tačskrina je sasvim zadovoljavajući i dosta je precizan.

Glavna kamera je trostruka. Tu je senzor od 13MP koji snima fotografije i portrete radeći pri tome pristojan posao i za prosečnog korisnika daje dosat solidne fotografije. Dodat je 2MP senzorom dubine u dokeh modu za efekat zamućenja a kao treći senzor postavljena je onaj od 5MP sa super širokim uglom.

Cena telefona je 140 evra

Foto: RAS Srbija

Cena telefona je 140 evra

Sve radi na Android 10 uz MediaTek A25 okta-core procesor i podršku veštačke inteligencije koja je najvidljivija kod pravljenja fotografija. Inače, telefon je opremljen sa ugrađenih 32 GB prostora za skladištenje ali se memorija može proširiti do 256 GB pomoću microSD kartice.

Cena telefona je 140 evra.