in

MASOVNA TUČA, UDES, PA POKUŠAJ PALJENJA AUTOBUSA Dva maloletnika povređena u brutalnom okršaju u Novom Sadu, jedan se IZBODEN KRIO IZMEĐU ZGRADA

Dva maloletnika od 15 i 16 godina povređena su sinoć oko 23:45 časova u masovnoj tuči na Futoškom putu, preko puta Gradskog saobraćajnog preduzeća u Novom Sadu.

Jedan maloletnik (15) je nakon što je zadobio povrede hladnim oružjem otrčao i sakrio se između zgrada na Novom naselju, te ga je ekipa Hitne pomoći pronašla u Ulici Antuna Urbana. Nakon toga lekari su ga zbrinuli i prevezli u Dečiju bolnicu na hirurgiju.

Kako kaže dr Zoran Krulj iz Hitne pomoći, drugi maloletnik (16) takođe je prevezen u Dečiju bolnicu na hirurgiju. U Dečijoj bolnici kažu da su mladići nakon pregleda pušteni kući.

– Dvojica maloletnika su pregledana u pratnji roditelja. Imali su lake telesne povrede, većinom modrice i pušteni su kući – rekla je portparolka Dečije bolnice dr Andrea Đuretić.

Nezvanično iz novosadske policije saznajemo da je privedeno više mladića koji se dovode u vezu sa ovim incidentom.

– Jedan mladić (15) ima lakše povrede, dve posekotine. Oni su upalili baklju u autobusu i napravili manju štetu, progoreo je patos. Nemamo još kvalifikaciju događaja. Privode se i obavljaju razgovori sa licima koji su povezani sa ovim incidentom – rekli su nezvanično iz policije.

Kod nas se ovakvi sukobi odmah povezuju sa navijačkim okršajima, ali kako saznajemo od ljudi bliskih istrazi, još nije utvrđeno da li o tome reč.

Na licu mesta bili su i policija i vatrogasci, zbog pokušaja paljenja autobusa GSP-a. Međutim i u ovom preduzeću potvrđuju da ne postoji ozbiljnija šteta na autobusu.

U trenutku okršaja došlo je i do udesa na istoj lokaciji. Dva vozila su se sudarila dok su prolazila pored mesta incidenta, a tom prilikom povređena su tri muškarca, starosti 24, 25 i 40 godina. Oni su zbrinuti na licu mesta. Na dalju dijagnostiku u Urgentni centar prevezeni su muškarci starosti 24 i 40 godina, dok je dvadesetpetogodišnjak upućen na kućno lečenje sa uputom u slučaju pogoršanja situacije.