in

MatePad Pro, odličan i brz Anroid tablet

U oštroj konkurenciji između sve jačih telefona koji polako počinju da menjaju računare, segment tableta se našao u vrlo nezgodnoj situaciji. Otuda ne čudi što su proizvođači uložili puno da ih maksimalno modernizuju i opreme sa brojnim naprednim funkcijama ne bi li bili što konkurentniji. Dobar primer za to je Huawei MatePad Pro, novi Huawei tablet.

Poput većine Huawei uređaja koji nose prefiks Mate i ovaj tablet odaje taj premijum utisak koji je postignut kombinacijom metalnog kućišta i stakla. Dizajn je moderan, bez suvišnih detalja, linija za natene i slično. Ekran na MatePad Pro je lep, kristalno jasan i dovoljno veliki da na njemu možete i da radite i da igrate igre i gledate video sadržaje. U pitanju je LCD panel sa 2560 x 1600 rezolucijom uz odnos strana 16:10. Panel nosi oznaku DCI-P3 kako bi bolje reprodukovao jače tonove kod editovanja slika i korišćenja nekih naprednijih programa za editovanje poput na primer Lightroom.

Foto: Aleksndar Slavković / RAS Srbija
MatePad Pro

Dodatak je i Smart Magnetic Keyboard, pametna magnetička tastaturu koja može lako da se poveže putem Bluetooth veze. Pri tome tablet i tastatura ukupno u svojoj težini ne prelaze 600 grama.

Ovaj tablet ima bateriju od 7,250mAh koja podržava i do 48 sati korišćenja. To korišćenje bez prestanka podrazumeva striming video zapisa, korišćenje interneta, kucanje dokumenata, mejlova, pa čak i nekoliko sati gejminga.

MatePad Pro Foto: Aleksndar Slavković / RAS Srbija
MatePad Pro

Iz Huawei sve češće govore i opciji Multiscreen Collaboration odnosno o saradnji između više ekrana. Da su na tragu nečg dobrog uverili smo se na testu jer u nekoliko koraka možete da povežete tablet sa telefonom i da koristite samo jedan od ta dva uređaja. Naime, preko tastature i ekrana tableta možete da odgovarate na poruke sa mobilnog telefona, puštate muziku koja vam je sačuvana na telefonu, da primate pozive ili odgovarate na tekstualne poruke direktno sa tableta… Ujedno, lako možete da sherujete sve što vam je sačuvano na telefonu a da ga uopšte i ne uzmete u ruke.

M-Pencil Foto: Aleksndar Slavković / RAS Srbija
M-Pencil

Za umetničke duše, ili one kojima posao zahteva što precizniji rad, tu je M-Pencil, olovka za pružanje prirodnog i intuitivnog iskustva pisanja, čineći pisanje na staklenoj površini prilično zabavnim. Sa nešto više od četiri hiljade nivoa osetljivosti na pritisak, podrškom za nagib, vrhom od jedinstvenog kompozitnog materijala, olovka daje neverovatnu preciznost, odzivnost i osetljivost. Vrlo lako se koristi, a puni se tako što se postavi na gornju ivicu tableta.