in

MILIJARDER OBOLEO OD KORONE Poznati italijanski biznismen završio u bolnici, strahuje se da su mnogi iz njegovog okruženja ZARAŽENI

Italija je danas prijavila 1.367 novih slučajeva korona virusa, što je najviše od maja kada je zemlja još bila u karantinu. Nadležni su posebno zabrinuti zbog širenja zaraze u noćnom klubu u Sardiniji koji je u vlasništvu italijanskog biznismena Flavia Brijatorija i stvaranja potencijalnog žarišta u zemlji koja je bila najteže pogođena u Evropi u prvom talasu.

Nekadašnji bivši šef Formule 1, nalazi se u bolnici u Milanu otkad je potvrđeno da je zaražen korona virusom, piše “Gardijan”.

Više od 60 ljudi, koji su bili u kontaktu sa Brijatorijem, imalo je pozitivne testove na kovid-19. Epidemiolozi sada vode ljutu borbu tragajući za ljudima koji su proteklih nedelja bili u noćnom klubu čiji je vlasnik Brijatore.

Gardijan podseća da je danas oboren još jedan rekord u Italiji – u broju testova. Naime, testirano je 93.529 ljudi, što je skoro 20.000 više nego juče, što je rekordan broj testiranih od početka epidemije.

U poslednja 24 sata preminulo je 13 ljudi, čime je ukupan broj preminulih povećan na 35.458.

Uprkos svim pokazateljima da korona u Italiji ponovo bukti, vlasti uporno govore da nema razloga za novo zatvaranje.

BONUS VIDEO: Žarišta korone u EU