in

‘NE, NE, NE! ZOVITE HITNU!'” Crnogorac OSTAO BEZ RUKE kad je eksplodirala improvizovana naprava koju mu je DAO ROĐAK

Gojko Vukčević (31) ostao je bez ruke nakon što je eksplodirala improvizovana naprava koju je pokušavao da unese u gepek automobila marke “golf 6”.

Nekoliko sati nakon eksplozija, priveden je Vukčevićev rođak D. V. od kog je 31-godišnjak navodno preuzeo paklenu napravu, nezvanično je saopšteno “Vijestima” iz vrha Uprave policije.

Inspektori kriminalističke policije Centra bezbednosti Podgorica, juče su pokušavali da utvrde okolnosti događaja.

– Vukčević se nalazio pored gepeka automobila, što ga je i spasilo težih posljedica – kazao je sagovornik “Vijesti”.

Zdravstveno stanje povređenog Vukčevića juče je bilo stabilno, nezvanično je saopšteno iz policije. Tokom uviđaja, kojem su prisustvovali forenzičari, veštak za požare, eksplozije i havarije i viša tužiteljka, izuzeti su tragovi. Veštačenje bi trebalo da pokaže i koju je količinu kog eksploziva Vukčević preuzeo od rođaka.

Viša tužiteljka Danka Ivanović Đerić, nakon uviđaja kazala je da će se o kvalifikaciji krivičnog dela izjasniti nakon što dobije rezultate veštačenja koje je naložila.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da im je oko 12 časova prijavljeno da je u podgoričkom naselju Zabjelu došlo do detonacije.

– U ovom događaju povrede je zadobilo bezbednosno interesantno lice G. V. i on je transportovan u Urgentni blok KCCG na ukazivanje lekarske pomoći. Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije, kao i na utvrđivanju uzroka eksplozije – saopštili su iz Uprave policije.

Teško ranjenog Vukčevića do Urgentnog bloka Kliničkog centra, vozilom “alfa romeo”, andrijevičkih registarskih oznaka, odvezao je muškarac kojeg su očevici opisali kao mršavijeg čoveka, tridesetih godina.

Inspektori policije juče su ispred te zdravstvene ustanove obezbeđivali automobil kojim je ranjeni dovezen.

Zabjelčanin, ispred čije kuće se i dogodilla eksplozija, ispričao je reporterima “Vijesti” da je istrčao kada je čuo detonaciju.

– Video sam oblak dima i momka u crnom koji je zapomagao. Čini mi se da nije imao ruku. Vikao je – ‘Ne, ne, ne! Zovite hitnu!’ Pitali smo – je li to njegov automobil, međutim, momak u plavoj majici ga je utrpao u neko vozilo andrijevičkih tablica i odvezao. Nisam video tablice tog vozila, ali je bilo neko manje. Posle toga je došla policija, pa vatrogasna – kazao je on.

Nekoliko njegovih komšinica ispričale su da od straha nisu smele izaći iz kuće nakon detonacije.

– Prečesto se ovo dešava na Zabjelu. Nisam smela da izađem s decom iz kuće – kazala je jedna od njih.

“Zovite hitnu!”

Jedan Podgoričanin tvrdi da je automobil danima pre eksplozije bio parkiran na istom mestu i da je nekoliko puta prolazio neposredno pored tog “golfa”…

– Odmah po eksploziji, začuo se i vapaj čoveka, koji je vikao – ‘Ne, ne, ne, hitna, hitna, zovite hitnu!’… Bio je sav u crnom, majica i bermude, omanjeg rasta, kratke kose, malo je punije građe. Tog muškarca je odmah prevezao drugi muškarac u svetloplavoj majici, koji ga je odmah uvukao u svoje vozilo, tamnoplavo ili crne boje, omanje vozilo… Podgorička Služba zaštite došla je tek poslije pola sata…”, napisao je građanin u mejlu poslatom redakciji “Vijesti”.

Vukčević – bezbednosno interesantno lice

Iz Uprave policije zvanično su juče saopštili da je Vukčević bezbednosno interesantno lice. Prema nezvaničnim informacijama, policija ga dovodi u vezu sa zelenašenjem.

Taj Vračanin početkom godine policiji je prijavio da je njemu nepoznata osoba došla ispred porodične kuće u zetskom selu Mahala i pokušala da ga ubije. Tada je navodno inspektorima ispričao da je njegova majka izašla ispred kuće, kada je taj nepoznati muškarac od nje tražio da pozove sina.

Vukčević je izašao, a ovaj je uperio pištolj u njegovom pravcu, pištolj je navodno zakočio, a napadač pobegao.