in

NE ODLAŽITE KIŠOBRANE Meteorolozi najavljuju nove PADAVINE u naredna dva sata u ovim delovima Srbije

Crni oblaci, koji su oko podneva doneli snažne pljuskove i grad u Beogradu, odavno su se razišli, ali trenutne meteorološke prilike ne bi trebalo da nas zavaraju. Meteorolozi najavljuju nove padavine u naredna dva sata, tako da ne odlažite kišobrane.

– U naredna dva sata u istočnoj Srbiji mestimično kiša, a u Banatu i lokalni pljuskovi sa grmljavinom – najnovija je najava na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: Tanjug

Ovako je bilo danas u Beogradu

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

– Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – objasnili su meteorolozi RHMZ-a.

Bujice, grad i mrak usred dana

Snažno nevreme praćeno kišom i jakim vetrom, a ponegde i pljuskovima, grmljavinom i gradom, zahvatilo je oko podneva veći deo Beograda. Zbog velike količine padavina u kratkom vremenskom roku, pojedine prestoničke ulice su bile poplavljene. I dok su se vozači u centralnim delovima grada borili sa bujicama, “preko reke” je toliko pljuštalo da je izgledalo kao da je usred bela dana pao mrak. S druge strane, sugrađani koji su se u momentu nepogode zatekli na Adi Ciganliji bili su svedoci – tajfuna.

VIDEO: Žestoka oluja na Adi Ciganliji