in

Nebitan opozicionar ali bitan za aferu “Skripalj 2”: KO JE META I ZAŠTO i šta je istina a šta spin?

Slučaj ruskoj opozicionara Alekseja Navaljnog, koji leži u komi u nemačkoj bolnici, mogao bi biti kap koja je prelila čašu Angele Merkel pišu B92 i Blic.

U drugom delu teksta, dole, možete naći o čemu se ovde radi.

Podsetimo, najomiljeniji ruski opozicioni lider primljen je hitno u bolnicu u sibirskom gradu Omsku zbog sumnje da je otrovan. Dok Navaljni leži u komi, traje “rat” Rusije i Nemačke, odnosno tamošnjih lekara, oko toga da li je Navaljni otrovan ili nije.

Ruski lekari naravno tvrde da nije, dok nemački kažu da su u krvi Navaljnog nađene supstance koje ukazuju baš na to – da je on otrovan.

S druge strane, ne nedostaju i optužbe na račun Rusije da je odugovlačila s dozvolom da se Navaljni prebaci u Nemačku kako bi se otrovi iz njegove krvi “izgubili”.

Ali kada su Nemci definitivno izašli u javnost i saopštili: Sumnjamo da je Navaljni otrovan, to je bila prekretnica u celom slučaju.

Sada je nemačka kancelarka Angela Merkel sve nervoznija i to zbog ruskog kolege Vladimira Putina, prenosi “Blic” pisanje Blumberga. Ona za ruskog predsednika predstavlja ključni provodnik za Zapad i sada je frustrirana zato što Putin nije pokazao fleksibilnost u slučaju Navaljnog, kažu dva zvaničnika upoznata sa njenim razmišljanjem koji su tražili da budu anonimni.

Merkelova inače teži da pažljivo bira svoj ton prema Rusiji, ali on je ipak ojačao. Manje od dva sata nakon što su lekari u Berlinu utvrdili da je Navaljni, istaknuti Putinov kritičar, verovatno otrovan, Merkelova je tražila da Putin “hitno istraži ovaj čin” i identifikuje one koji su umešani.

Prema rečima tih zvaničnika, brzina kojom je reagovala trebalo je da pošalje signal Kremlju koliko Merkelova ozbiljno shvata to pitanje.

Boris Nemcov

Međutim, kako konstatuje Blumberg, nemačka kancelarka sada može malo toga da uradi kada je reč o Putinu. Sva osuda zbog ruske aneksije Krima nije promenila činjenice na terenu, iako je Putin isključen iz Grupe osam najmoćnijih država.

A s američkim predsednikom Donaldom Trampom koji se bavi samo predizbornom kampanjom i činjenicom da se poslednji mandat Angele Merkel bliži kraju sledeće godine, Putin će se možda osećati oslobođenim da deluje bez straha od odmazde.

Šta je istina a šta spin

Ako ne čitate alternativne i nezavisne medije, nego kontrolisane globalističke sajtove dobićete neistinu upakovanu da vam se čini kako nešto znate.

Takav vam je ovaj tekst gore, sam spin i neistina.

Skripalj, otac i ćerka

Da krenemo od početka:

Spin sajtovi u Srbiji u svakom članku napominju da je Navaljni najomiljeniji ruski opozicionar i veliki Putinov protivnik.

To je čista laž jer Navaljni ima podršku u Rusiji od samo 1% (jedan posto).

Osnovao je nevladinu organizaciju za ispitivanje korupcije  u Rusiji što strani spin majstori koriste kao činjenicu o velikom dostignuću ali je istina da mu ta fondacija služi za dobijanje novca sa Zapada  a da su Navaljni kao i ta fondacija odavno upisani kao strani špijuni koji primaju novac iz inostranstva.

Osim toga, Navaljni je upetljan u niz kriminalnih afera i narod ga ne voli.

Svi navodni opozicionari kao po pravilu primaju novac sa Zapada što im je i glavni cilj, dok glume velike borce i imaju izuzetno mišljenje o svom značaju.

Koliki je to značaj svedoči i slučaj Njemcov koji je ubijen usred dana kako bi bio iskorišćen u napadu na Rusiju i Putina.

Navaljni

Isti miris se osećao i u slučaju “Skripalj” a svrha su bile sankcije prema Rusiji što su poslušnici iz EU bez rezerve prihvatili.

Slučaj sa Navaljnim je nastavak iste strategije i ustvari afera “Skripalj 2” sa istom metom a to je Rusija.

A šta je iza toga?

Šta mislite da nije možda “Severni tok 2”

A ko su izvođači radova?

Pouzdano nisu umešani Nemci i Francuzi

A ko jeste?

Isti oni koji su režirali slučaj “Skripalj 1”

Koliki će biti učinak ove specijalne operacije protiv Rusije?

NULA

Kao i svi prethodne

Ovaj svet sada vode Kina i Rusija a SAD i EU mogu samo da posmatraju iz druge lige.

Uključujući Britance i njihov MI6

Mirko Vasić za Webtribune.rs