in

Niko iz Novog Sada iz redova opozicije nije uhapšen

Pored svih laži koje su plasirali Dragan Đilas i njegovi sateliti, niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen, niti je policija preduzimala bilo kakve protivpravne radnje, kaže potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Govoreći o sinoćnjim događajima iz Novog Sada, on kaže da “to što Dragan Đilas i Bora Novaković misle da je njihova pljačka Novosađana jedini dozvoljeni biznis, ne znači da tako misli većina građana Srbije i ne znači da će to ikada biti dozvoljeno bilo kome ponovo”.

– I Bora Novaković i Dragan Đilas, ali i svi drugi građani Srbije moraju da sa sobom nose svoju ličnu kartu i da je pokažu kada to zatraže pripadnici policije. Vladavina prava podrazumeva da pravo važi jednako za sve, pa će tako važiti i za tajkune i pripadnike bivše vlasti, jednako kao i za svakog drugog građanina, bez obzira na njegovu političku, etničku ili ma koju drugu pripadnost – navodi Stefanović.

Kako kaže, “kako je vladavina prava izgledala u vreme Dragana Đilasa i kako je policija postupala prema građanima, zna porodica pokojnog Ranka Panića koga su ubili zato što je imao drugačije mišljenje, ali i porodice mnogih pripadnika policije kojima su se i Đilas i njemu slični iz tog režima obraćali sa: “Znaš li ti ko sam ja?“ i “Izgubićeš posao, ako ne radiš onako kako ti ja kažem!“.

– U tim pretnjama Đilas je ostao dosledan i danas. S tim što su, pored policajaca i građana, danas mete i sudije i tužioci koji ne sude i ne vode postupke onako kako kaže Đilas – navodi ministar policije.

Kako ističe u saopštenju, “takođe, iako je predsednik Aleksandar Vučić mnogo puta pokazao izuzetnu uzdržanost i državnički nastup kada je govorio o nama susednim državama, kampanja koja se protiv njega vodi i u Crnoj Gori i u Srbiji prevazišla je svaku meru”.

– Vučić je, prema njihovom mišljenju, istovremeno kriv i za rušenje i za spasavanje Mila Đukanovića i za postavljanje još uvek neizabrane vlade, kao i za sprečavanje njenog izbora, za uspehe i propast pregovora, za interne sukobe i svađe unutar političke koalicije u drugoj državi, za to kako su se lideri tih koalicija obukli, šta su pomislili, pa i onda kada izgovaraju najgore izmišljotine o njemu – navodi Stefanović.

Kaže i da, “iako se nije mešao u unutrašnje stvari druge zemlje, koja se jeste grubo mešala u unutrašnje stvari Srbije priznavanjem takozvane nezavisnosti Kosova, predstavnici bivše vlasti u Srbiji, ali i vlasti i opozicije u Crnoj Gori kao krivca za sve svoje probleme ili nedovoljnu sposobnost vide jedino Vučića, a ne sebe”.

– Srećom, uveren sam da i građani Srbije i Crne Gore jasno vide ko su oni pod čijom su vlašću živeli teško, pod čijom su vlašću pljačkani, a ko se bori za njihov bolji život, veće plate i budućnost. U političku situaciju u Crnoj Gori se ne meša, a u Srbiji je jasno da građani apsolutno podržavaju i Vučićevu hrabrost i ekonomski napredak, ali i borbu da naša zemlja ostane nezavisna. Očigledno je to stvar koju Vučiću mnogi ne mogu da oproste – zaključuje Stefanović.