in

OD ŠVERCA DROGE DO PRIVATNOG BIZNISA Pop i transvestit koji su prevozili SKANK danas vode drugačije živote. Jedan se ODSELIO IZ SRBIJE, drugi otvara salon lepote

Milan Jordović i Zoran Marinković, sveštenik i veroučitelj transvestit, koji su pre nekoliko godina bili u žiži javnosti kada su uhapšeni zbog šverca skanka, danas žive potpuno drugačije živote. Jedan je napustio zemlju, a drugi se sada bavi ulepšavanjem žena.

Ova filmska proča o švercu droge svakog dana dobijala je šokantniji obrt. Na kraju se saznalo da su na vrhu lanca šverca bile majka i ćerka iz Požege – Svetlana (48) i Ana Popadić (26). Njih dve su pre nekoliko dana pred Višim sudom u Čačku po drugi put osuđene na osam godina zbog šverca skanka. Dok su sveštenik Jordović i veroučitelj Marinković nakon hapšenja priznali delo, pa sklopili sporazum sa tužilaštvom po kom su bili osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora.

Foto: Drustvene mreze

Svetlana i Ana Popadić

Nakon svega majka i ćerka poricale su delo za koje su osuđene i tvrdile da im je sve napušteno, dok su Jordović i Marinković, odmaj po odsluženju kazne, izbačeni iz redova SPC. Jordović je napustio Srbiju i preselio se u Francusku, a Marinković je u Požegi i bavi se ulepšavanjem žena.

– Pop Jordo je po skidanju nanogice napustio Srbiju i otišao u Francusku, gde je pokrenuo privatni posao, dok je veroučitelj ostao u Požegi i namerava da otvori salon lepote, a dok to ne uradi legalno, sređuje devojke po kućama – kaže izvor lista “Kurir”.

Kako navode meštani, Marinković, koji je u trenutku kada je bio uhapšen bio obučen kao žena, uvek je voleo da se bavi ulepšavanjem.

– Dame koje je šminkao, izlivao im nokte i nameštao frizure se kunu u njega i kažu da boljeg nema – kaže izvor lista.

Njegov saučesnik, bivši sveštenik Jordović, u koga su se parohijani kleli i pisali peticije da ga puste iz zatvora, jedno vreme radio je i kao drvoseča.

– Pošto je ostao bez primanja, a u crkvi više nije mogao da služi, počeo je da seče i prodaje drva. Izrađivao je i predmete od drveta, neke i umetničkog karaktera – kaže izvor lista.

Droga pronađena u tajnoj pregradi u automobilu

Foto: MUP RS

Droga pronađena u tajnoj pregradi u automobilu

Kako kaže, ubrzo nakon skidanja nanogice otišao je u Francusku.

– Tamo je otvorio dva servisa za pranje veša. Posao mu odlično ide, što nas ne čudi, on je snalažljiv i govori više svetskih jezika – kaže jedan poznanik sveštenika osuđenog zbog šverca skanka.

Kako se organizovala najčudnija krimi-grupa u Srbiji?

Pop i transvestit su se navodno u šverc droge upetljali preko osuđene Ane Popadić, koja je radila u menjačnici u koju je svraćao transvestit.

– Zbližili su se i ona mu je ponudila unosan posao, rekavši mu da s Kosova treba da se prevezu lekovi do EU. Pošto nije imao vozačku dozvolu, on je u posao uveo i prijatleja popa.

Navodno su kasnije, kada su saznali šta prevoze, ipak pristali da posao završe. U toku jedne od akcija prevoza droge uhapšeni.