in

Oduševljen gostopimstvom, kajmakom i sirom: Najuticajniji turistički vloger iz Indije posetio Zlatibor

Na Zlatiboru trenutno boravi jedan od najuticajnijih turističkih vlogera iz Indije, popularni jutjuber Varun Vadiš, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.

Varun Vadiš, osnivač jutjub kanala “Mauntin treker” i portala “Turist help lajn”, obilazi najlepše i najinteresantnije delove planine, upoznaje se sa atrakcijama, aktivnostima i turističkim potencijalima kojima Zlatibor raspolaže, ali i sa stanovnicima, lokalnim običajima i tradicijom zlatiborskog kraja.

Uz pratnju vodiča, Varun je prethodnih dana obišao najlepše od Zlatibora, Stopića pećinu i Gostiljski vodopad, muzej “Staro selo”, Sirogojno, “El Paso siti”, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Zlatibor.

Indijski vloger naglašava da je posebno fasciniran gostoprimstvom domaćina. To što je vegeterijanac ga ne sprečava da uživa u gastronomskim specijalitetima jer je, kako kaže, kajmakom i sirom sa Zlatibora oduševljen.

Varun u Srbiji boravi u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i ambasadom Indije i vodi kampanju na svom jutjub kanalu za promociju Srbije i njenih turističkih potencijala.

“Mountin treker” je prvi indijski jutjub kanal o putovanjima koji ima više od milion pratilaca, na kojem Varun deli savete i trikove o putovanjima. Kanal sadrži i veb seriju o putovanjima iz brojnih zemalja sveta.

Pored vođenja jutjub kanala, Varun je jedan od Tedx govornika.

Prvi video koji je Varun snimio po dolasku u Srbiju je za svega šest dana dostigao preko 720.000 pregleda.