in

Lepa skijašica otišla u penziju (FOTO+VIDEO)

Na belim stazama više nećemo da gledamo lepu skijašicu iz Lihtenštajna. Tina Vajrater je na svom Instagram profilu objavila video u kojem je objavila da ide u penziju.


U petak od 18 igraju Junost – Soligorsk, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.93.


Zbog pandemije koronavirusa nije bila u mogućnosti da održi konferenciju za medije, pa je odlučila da na ovaj način objavi važnu odluku.

Sve ima svoj kraj (osim kobacice koja ima dva). Od danas sam zvanično završila sa skijanjem i idem u penziju. Bila je to uzbudljiva vožnja i avantura za ceo život. Sve što sam danas, postigla sam zahvaljujući skijanju. Od moje prve trke u Svetskom kupu je prošlo 15 godina i mogu da kažem da sam dala sve od sebe – napisala je Vajrater pored snimka.

Tina Vajrater je rođena 1989. u Vaducu u Lihtenštajnu. Odrasla je u skijaškoj porodici. Otac joj je nekadašnji austrijski skijaš Harti Vajrater (svetski šampion 1982. u Šladmingu u spustu), a majka Hani Vencel, koja je osvojila četiri olimpijske medalje i pet sa svetskih šampionata.

Pre dve godine je Tina na Olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojila bronzu u superveleslalomu. Godinu dana ranije je na Svetskom šampionatu u Sent Moricu bila srebrna u istoj disciplini. U Svetskom kupu se 41 put pela na pobedničko postolje, od toga ima devet pobeda (po jedna u spustu i veleslalomu i sedam u superveleslalomu).

Male kristalne globuse je osvojila 2017. i 2018. kao nsjbolja u superveleslalomu. Plenila je svojim skijanjem, ali i lepotom.

 

View this post on Instagram

 

Is there anything scarier than racing down a steep, icy, bumpy downhill? I realized today that yes, there is – saying no. I’ve never pulled out of anything before – I love challenges, they’re what I live for. The bigger the task, the better the feeling afterwards. However, today was different – I had a bad feeling that would not go away with positive thinking. The last time I was injured I promised myself that I would listen to these signs more in the future, and I’m happy it took 10 years since that promise until I actually had to say no to a race. Well, today was the day, and it was extra tough – Garmisch is one of my favorite downhills (as you can see in the picture😇), all my friends and family are here as well as my main sponsor LGT with 140 people to cheer on me. I dedicate my life to this sport and train hard all year for the few chances I get. Considering all of that, it really took more courage to not race than it would have to go anyways. It was important for me to understand that this is not giving up – it’s the opposite. I used the time for SG training and hope I’m fully ready for tomorrow’s race.

A post shared by Tina Weirather (@tina_weirather) on

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments