in

Ovaj srpski dres izgleda veoma moćno, a malo ko je čuo za sport kojim se ove devojke bave (FOTO)

Pre skoro godinu dana pisali smo o dresu hokejaške reprezentacije Srbije. Dopao nam se njegov izgled i smatramo ga jednim od najlepših koji nose srpski sportisti. Sada je dobio dostojnu konkurenciju.


U subotu od 13 igraju Slavija — BATE Borisov, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.40.


Podjednako je moćan i dres naše softbol reprezentacije. Na Instagramu našeg softbol saveza okačene su fotografije na kojima se vidi dres koji nose srpske reprezentativke. Zaljubili smo se na prvi pogled.

Iz Softbol saveza Srbije su iskoristili priliku da apeluju na ljude da ostanu u dvojim domovima i tako spreče širenje koronavirusa. Istakli su kako su se njhovi članovi prijavili kao volonteri koji pomažu starim licima i svima kojima je pomoć potrebna.

Sada dolazimo do pitanja koje interesuje mnoge koji čitaju ovaj tekst – šta je to softbol? U pitanju je sport sličan bejzbolu, ali ga igraju uglavnom žene. Tek poslednjih godina ga sve češće igraju muškarci. Nastao je u SAD u 19. veku. Od 1996. do 2008. je bio na olimpijskim igrama. U olimpijsku porodicu se vraća na Igrama u Tokiju koje su pomerene za sledeće leto.

Najpopularniji je u SAD, Kanadi, Japanu, Australiji, Novom Zelandu, a u Evropi u Hoalndiji, Italiji, Rusiji i Češkoj. Softbol savez Srbije je osnovan 2005, a već naredne godine je postao član Olimpijskog komiteta Srbije, Iako nije popularan kao neki drugi sportovi u Srbiji, dosta devojaka trenira softbol.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments