in

Pečat DS je kod mene

Demokratska stranka, na čijem je čelu Zoran Lutovac, ponovila je danas da grupa njenih sadašnjih i bivših funkcionera pokušava da preuzme stranku i optužila ih da su za jučerašnje, izbore koje su nazvali lažnim pripremili glasačke listiće “overene” pečatom stranke, iako nisu imali pristup pečatu.

“Pečat DS nalazi se kod mene, na sigurnom, nedostupan svima onima koji bi želeli da ga zloupotrebe za ispunjenje svojih i režimskih interesa”, rekao je Lutovac, navodi se u saopštenju.

On je dodao da zbog pomenutih saznanja demokrate imaju razloga da sumnjaju da je grupi sadašnjih i isključenih funkcionera plan da se obrate Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa zahtevom da se promeni zakonski zastupnik stranke na osnovu “nelegalnih, protivstatutarnih i lažnih zapisnika, sa lažnih izbora”.

Lečić je sinoć predstavio rezultate izborne skupštine DS na kojoj tvrdi da je izabran za predsednika Demokratske stranke, iako je Lutovac prethodno saopštio da je Lečić isključen iz DS-a.

Demokratska stranka je optužila “malu grupu” bivših i sadašnjih funkcionera stranke da su “kršeći Statut DS i služeći se nelegalnim i nelegitimnim metodama”, pokušali da organizuju izbore za predsednika demokrata.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Lutovac je zjavio da nema nikakavih izbora u Demokratskoj stranci, a onaj koji se predstavlja kao kandidat za predsednika DS je isključen iz stranke.

On se u subotu oglasio i na tviteru sa komentarom: “Lečić izabran za lidera isključenih članova DS”.