in

“POLA SATA PRE LETA ZVONKO ME JE POZVAO”: Ispovest majke stradalog pilota za “Novosti” – Čekala sam ga kao “ozeblo sunce”

Niko, međutim, još nije želeo da poveruje u najgore. Pročulo se da je navodno pilot katapultirao u naselju Čolakovići u Brasini…Sve neprovereno, nezvanično što brigu čini još većim i otvara put crnim slutnjama, ali zrno nade je postojalo.

– Pola sata pre leta, Zvonko me je pozvao rekao mi da izađem na terasu da će leteti iznad naših kuća – priča za “Novosti” majka Mara.

– Čekala sam ga “kao ozeblo sunce”, on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dete, i kao čovek i kao pilot. Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam.

Otac Dragan kaže da zna sina u dušu, ali i njegova razmišljanja o letovima i kaže: Ko zna koliko puta mi je govorio da nikad, ni po koju cenu, ne bi ostavio nekoga u avionu a on sam da katalputira.

Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio, jer ga krasi snažan moral, profesionalnost i čovekoljublje.

I Zvonkov stric, Vidoje, bio je pilot, potpukovnik avijacije JNA. Mlađi Vasiljević je tako nastavio vojničku i pilotsku tradiciju ovog časnog doma u Donjoj Borini.

Vidoje je tragično poginuo, pre dvadesetak godina, ali ne u letu, već je pao sa kuće jednog prijatelja kom je pomagao u izlivanju kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije