in

POVEĆAO RAZORNO DEJSTVO BOMBE Stojanovićev ubica u eksplozivnu napravu dodao METALNE NAVOJNICE, raspisana Interpolova poternica

Viši sud u Beogradu prihvatio je predloge tužilaštva – odredio je pritvor i doneo naredbu za raspisivanje Interpolove poternice za Milovjem L. (50), osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

Veštačenjem je utvrđeno da je izvršilac ovog krivičnog dela koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija sadržavala, i odeređenu količinu metalnih navojnica takozvanih zv. matica koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe, saznaje “Blic”.

Identitet izvršioca utvrđen je antropoloskim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta.

U pitanju je Milivoje L. (50) vlasnik više ugostiteljskih objekata na području Gradiške, koji je od ranije poznata policiji po nasilničkom ponašanju. Ima državljanstvo Srbije, Hrvatske i BiH.

Za 50-godišnjim muškaracem raspisana je Interpolova poternica, jer ima državljanstvo Srbije i Bosne i Hercegovine, a poseduje i ličnu kartu Hrvatske.

“Upravo smo dobili odluku suda. Prihvaćeni su svi naši predlozi za pritvor, shodno čemu su se stekli i uslovi za raspisivanje poternice, a samim tim i INTERPOLOVE koja je u nadležnosti MUP RS”, rečeno je “Blicu” iz Tužilaštva.

M.L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrdjivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Osumnjičeni je prošle godine uhapšen jer je hodao ulicom i pucao iz pištolja, a zatim snimak okačio na društvene mreže. Prema pričama meštana Gradiške, tog dana je proslavljao rođenja unuka.