in

Pred tužiocem se branio ćutanjem, zatražen pritvor zbog straha od PONAVLJANJA KRIVIČNOG DELA

N.S. (48) iz Niša, koji je uhapšen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicom starom 12 godina iz Niša, na sasušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, saznaje „Blic“.

– Osumnjičeni je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu. Iskoristio je svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Sudu je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela – potvrdio je za „Blic“ portparil OJT u Nišu Ivan Marković.

O određivanju pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu nakon saslušanja.

Kako je „Blic“ pisao, sumnja se da je N.S. stupio u kontakt sa devojčicom pre dva meseca, prema prvim pretpostavkama tako što joj je prišao na ulici, nakon čega su počeli da se viđaju. Prema nezvaničnim saznanjima, on je devojčici pričao o sekualnim odnosima i prikazivao joj je pornografske sadržaje preko mobilnog telefona. Nisu imali seksualni odnos ali je devojčicu dodirivao po polnom organu. Nisu se sastajali u stanu već se sa devojčicom uvek viđao napolju, na nišavskom keju i drugim mestima.

Slučaj su prijavili roditelji kada su posumnjali da se dešava nešto neuobičajeno pa su N.S. stavljene lisice na ruke. Osumnjičenom je određeno zadržavanje i sa krivičnom prijavom će biti sprioveden u Više javno tužilaštvo u Nišu.

Za nedozvoljene polne radnje nad detetom zaprećena je azna zatvora od šest meseci do pet godina.