in

Predstavljena dva nova modela Galaxy Note

Zbog korone ove godine izostala je standarna grandiozna premijera novih Samsung uređaja, ali smo umesto jednog Galaxy Note modela dobilil dva – Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra. Unapređen S Pen, jača baterija, bolji ekran i impresivan set kamera upakovani su u prepoznatljiv Note dizajn.

Samsung se odlučio da Galaxy Note seriju, svoje premeijum uređaje, ponudi u dve varijante. Tu je manji i jeftiniji Galaxy Note 20 sa 6,7 inčnim ekranom i Galaxy Note 20 Ultra, veći od dva telefona veličine 6,9 inča. Ultra model sa pravom nosi taj predznak jer ima WQHD displej sa zakrivljenim ivicama uz 120hz, dok Galaxy Note 20 ima FHD flet displej. Dizajnerski gledano, razlika je u tom zakrivljenu što inače do sada nije bila karakteristika Note uređaja, a oba modela su urađena u novim bojama koje su nazvane misitik i u istim nijansama napravljen je i S pen.

Galaxy Note20 serija

Ova elektronska olovka jedna je od glavnih karakteristika Note serije, od njenog početka. Ovog puta unapređena je tako da reaguje preciznije na komande a Air gesture koji je naknadno uveden, upravljanje bez fizčkog dodira ekrana, sada daje mgučnost da pokrenete brojne aplikacije i akcije. Na primer, kružnim pokretom na dole vraćate se na početnu stranu na telefonu, ili pokretom na levo možete da pokrenete poslednju aplikaciju koju ste koristili. Olovka je usko povezana sa Samsung Notes koje su takođe dobile neke nove opcije, poput one da se automastki ispravlja ono što zapisujete kako bi bio čitkije, možete da zabeležite audio zapis i atačujete ga na notes da kasnije preslušate, a sve što u njima uradite može da se pretvori u pdf, ppt ili da ja tako eksportujete.

Galaxy Note20 Ultra Notes

Galaxy Note20 Ultra Notes

Da se vratimo na ostale komponente nove Note serije. Razlika kod ekrana je očigledna ne samo u veličini. Note 20 Ultra ima Amoled 2X displej sa stopom osvežavanja od 120Hz ali se ona može smanjiti i uz to se automastki prilagođava kako bi se optimizovala potrošnja baterije. Uz to, daje 25 odsto svetliji ekran. Ima odnos strana 19.3:9 i zaštitu Gorila Glass 7, za razliku od Note20 koji ima osvežavanje na 60Hz i odnos strana 20:9, kao i Gorila Glass 5. Senzor za otisak prsta nalazi se ispod ekrana kod oba modela.

Baterija je značajnije unapređena u odnosu na prošlogodišnji model i sada ima 4.3000 mAh kod Note 20 odnosno 4.500 mAh kod Note 20 Ultra a tu je i brzo punjenje na 25W koje omogućava punjenje baterije do 50 odsto za 30 minuta.

Kamera iskorišćena kod novih uređaja je Pro Grade. Napred je u oba slučaja sočivo od 10MP, a na poleđini, u obliku pravugaonika, kao kod S20 serije, smeštena je trostruka kamera. Galaxy Note 20 Ultra ima glavno sočivo od 108MP, telefoto sočivo od 12MP i ultraširokugaono sa 12MP i F2.22. Note 20, takođe ima trostruku kameru sa širokougaonim sočivom od 12MP, telefoto sočivom od 64MP a ultraširokugaono ima 12MP. Kamera je tu i za video rezolucije 8K ali zahvaljujući pro modu unapređeni su fokus, audio i zum pri snimanju od 120 fps. Uz to postoji mogućnost kontrolisanja brzine zuma zarad postizanja efektnijeg snimka.

Galaxy Note20 Ultra serija

Galaxy Note20 Ultra serija

Unutra je upakovan Exynos990 čipset na 7nm a uapren je sa 8GB RAM kod Note 20, dok Note 20 Utra ima i varijantu sa 12GB RAM. Takođe, veći model ima opciju sa 256GB i 512GB memorije koja se može proširiti sa micro SD karticom dok Note 20 ima 256GB interne memorije.

Samsung je predstavio i Galaxy Buds Live, Watch3 i Ultra Tab S7+

Samsung je predstavio i Galaxy Buds Live, Watch3 i Ultra Tab S7+

Danas je i Samsung predstavio i Tab S7|S7+ – višenamenski tableti za veću produktivnost i kreativnost, Galaxy Watch3 – premijum pametni sat sa naprednim zdravstvenim opcijama, zatim Galaxy Buds Live – moderne ergonomske slušalice sa vrhunskim kvalitetom zvuka i Galaxy Z Fold2 – nova, unapređena generacija pametnih telefona na preklop.