in

PREŽIVEO UDAR OD 25.000 VOLTI Dečak (12) povređen na železničkoj stanici u Čačku van životne opasnosti

Dečak (12) koji je danas teško povređen na železničkoj stanici u Čačku nalazi se van životne opasnosti.

Kako se navodi u saopštenju preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije”, dečak je kad se popeo na železničko vozilo – drezinu zadobio opekotine zbog čega je smešten na odeljenje Intenzivne nege Urgentnog centra u Čačku, ali je van životne opasnosti.

Na mesto nesreće izašle su ekipe Hitne pomoći, MUP-a, kao i Komisija za vanredne događaje “Infrastrukture železnice Srbije”, a železnički saobraćaj je uspostavljen u 14.08 časova.

Uzrok nesreće nije zvanično potvrđen, ali je Pink preneo da je dečak povređen kada je došlo do strujnog udara koji ga je oborio.

“Infrastruktura železnice Srbije” još jednom apeluju i upozoravaju da se niko ne penje na železnička vozila, kako bi se sprečili ovakvi incidenti i sačuvali ljudski životi.

U saopštenju se upozorava da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk, koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Naglašava se da zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima.