in

PRVE SLIKE SA MESTA TRAGEDIJE Policija saslušala roditelje i spasioce, dečaci koji su se utopili bili su 15 MINUTA POD VODOM (VIDEO)

Policijske ekipe blokirale su ulaz do jezera Očaga gde se danas u popodnevnim časovima dogodila tragedija kada su se udavila rođena braća, dečaci stari samo šest i sedam godina.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, oni ne dozvoljavaju ulazak ni mnogobrojnim novinarima, ali ni građanima koji su došli kako bi se osvežili.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Na jezeru je trenutno u toku uviđaj, a policajci i nadležni tužilac obavili su razgovore kako se roditeljima nastradalih dečaka, tako i sa spasiocima.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Prema poslednjim informacijama, roditelji su u trenutku kada se dogodila tragedija bili na obali sa ćerkicom, a potonule dečake je iz vode izvukao jedan od mladića koji se zatekao u blizini.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su reporteri “Blica” došli na licu mesta, nastradali dečaci su skoro 15 minuta bili pod vodom!

Spasioci, ali i lekari Hitne pomoći koji su brzo došli na lice mesta pokušali su skoro sat vremena da reanimiraju dečake, ali bezuspešno.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Inače, na samom ulazu u kompleks jezera stoji tabla sa upozorenjem da se ne dozvoljava ulaz deci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja, a kako su nam objasnili svakodnevni posetioci, jezero ima plićak, ali veoma kratak, Očaga je prosečno duboka šest metara, a voda je zamućena.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija