in

SAČEKAO JE DA SVE UTIHNE, PA SE UŠUNJAO U KUĆU Opštinski funkcioner priznao da je izbo ljubavnicu, pa HTEO DA SKOČI U SAVU

Beživotno telo Jasmine P. (46) pronađeno je prekjuče u ranim jutarnjim satima, u kući kod Obrenovca, gde je živela. Nju je, sa više uboda nožem, usmrtio njen partner Radovan Raša Ranisavljević (58) iz Koceljeve, koji je kasnije pokušao da se ubije skokom sa šabačkog mosta u Savu.

Svi detalji svirepog ubistva nisu još poznati. Međutim, ono što je i sam Radovan priznao policiji jeste da je on, dan uoči zločina, u kasnim popodnevnim satima, došao kod ljubavnice i pokušao da uđe u kuću. Međutim, Jasmina mu to, navodno, nije dozvolila. Došlo je do svađe i Radovan se revoltiran odlučio na najgore, da presudi svojoj voljenoj, a potom sebi.

Kako, pišu “Novosti”, Radovan je sačekao da sve utihne i tokom noći je došao do kuće u Beogradskoj ulici u Bariču, u kojoj je bila Jasmina, koja je, kako se veruje, već spavala. Popeo se na merdevine, razbio prozor na sobi, ušao unutra i izbo je više puta nožem. Potom se, nezvanično, oprao od krvi i izašao. Zaključao je ulazna vrata, a ključ od Jasminine kuće, merdevine i nož kojim je počinio zločin, bacio je usput.

Nakon toga, Radovan je seo u svoj automobil i njime se odvezao ka Šapcu, gde je pokušao da se ubije. U tome ga je sprečila patrola MUP-a, kojoj se predao i priznao šta je uradio, nakon čega je uhapšen i predat beogradskoj policiji. Nekoliko sati kasnije, u kuću u Biraču ušla je policija i tamo zatekla Jasminu. Pozvana je Hitna pomoć, ali za nju je bilo kasno.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Kuća u Bariču u kojoj je živela žrtva

Policija je sa nadležnim istražnim organima obavila uviđaj, uzeti su otisci, DNK i drugi materijalni i ostali dokazi koji treba da pomognu u rasvetljavanju ovog zločina.

Meštani Bariča kažu da slabo poznaju Jasminu i da ona, iako se priča da je duže vreme boravila ovde, čak i sa porodicom, nije viđana često ni na ulici, u prodavnici, a kamoli u komšiluku

– Znamo je iz viđenja – kaže jedna komšinica. – Slabo je komunicirala sa nama. Delovala je fino, kulturno, mirno. Čula sam da se nedavno razvela, kao i da ima sina od 25 i ćerku od 17 godina.

Kako saznajemo, kuća u kojoj je Jasmina boravila pripada njenim rođacima. Ona se u nju doselila i navodno je planirala i da je renovira. Radila je kao servirka ili kuvarica u Kliničkom centru Srbije.

– Čuli smo da je ona poreklom iz Svileuve u okolini Koceljeve, odakle je u taj čovek sa kojim se viđala. Navodno, bila je ljubav među njima, ali i velika muška ljubomora. Ko će ga znati šta se sve tu događalo? Eto, ona se razvela, a on nije… Možda je to razlog?

Radovan Ranisavljević poznat je kao ugledan čovek i dugogodišnji načelnik Odeljenja za opštu upravu u Koceljevi, pa je vest o njegovom hapšenju zbog ubistva ljubavnice u Bariču odjeknula poput groma.

– Zatečeni smo vestima – kažu u lokalnoj upravi u Koceljevi. – Ranisavljević je vredan i stručan, požrtvovan na poslu i među saradnicima. Preispitujemo se među sobom, šta je to moglo da se dogodi da ovako odreaguje ? Dobro ga poznajemo i možemo jedino da ga hvalimo kao čoveka, kolegu i prijtelja.

Radovan ima suprugu, dvoje dece i troje unučadi, pa u njegovom mestu samo odmahuju glavom u neverici. Rodom iz sela je i ubijena Jasmina, ali ona se iz ovog kraja, tvrde meštani, iz Draginje preselila u Barič pre više od 15 godina, i tamo je živela sa suprugom i dvoje dece.

Hteo da prekine vezu?

O Ranisavljeviću se nedavno čulo i da je, navodno, pred brakorazvodnom parnicom, pa se nagađa da je i u njegovoj kući bilo drame. Kako tvrde u Koceljevi, Radovan je hteo da raskine vezu, ali ga je ljubavnica duže vremena ucenjivala.

Ranisavljević je uvek bio predusretljiv prema medijima. Novinarima je dobro poznat iz poplava 2014. godine, kada je pod vodom bio veći deo Koceljeve i gotovo cela varoš, a on je vredno radio i na odbrani i na sanaciji.