in

Bio je u ZATVORU jer su sumnjali da skriva Ratka Mladića, ZAVRŠIO U SAMICI!

Foto: Printscreen/Youtube

Frontmen “Leksington benda” Bojan Vasković ležao je dva i po meseca u zatvoru zbog sumnje da je skrivao Ratka Mladića.

Poznati pevač otvorio je dušu i ispričao kako je 2003. godine završio u samici ni kriv, ni dužan.

“Kada sam imao 17 godina, teretili su me da sam skrivao Ratka Mladića. Bio sam kolateralna šteta, i ja i moja porodica! Uhapsili su sestru, mene i majku samo zato što je Mladićev jatak Jovo Đogo bio naš kućni prijatelj. Moja mama je radila kod njega u Birou Republike Srpske. U to vreme su hapšeni svi ljudi koji su ga znali ili bili u kontaktu s njim”, počeo je Vasković svoju ispovest i dodao:

“U samici CZ smo sestra i ja proveli dva i po meseca, a naša majka čak osam. Optužili su me da sam skrivao Mladića, čoveka kog i ne poznajem! Nikada ga u životu nisam video! Pa ja sam se oduvek ježio na politiku i imao averziju prema svemu tome. Moj otac je završio Političke nauke i svi smo morali da ćutimo kada se u kući gleda ‘Dnevnik 2’. Još tada sam rešio da budem apolitičan. Kao klinac sam igrao fudbal, posle sam prešao na muziku i ništa drugo me nije zanimalo”.

Bojan je ispričao i kako su ga tretirali u zatvoru. Priznao je da mu nije bilo lako.

“Lepo su se ponašali prema nama. Znali su da smo u zatvoru na pravdi Boga. Ne želim ni da se sećam tog perioda. Jedino što je bilo dobro jeste to što sam u zatvoru dosta čitao i trenirao. Čak sam i prvu cigaretu u životu tu zapalio. Bilo mi je strašno. Nisam znao ni zašto sam zapravo tu, ni koliko ću dugo ostati. Ta agonija me je ubijala”, ispričao je pevač i dodao da je njegova porodica tek posle 11 godina oslobođena svih optužbi:

“Na kraju je pravda pobedila i istina je izašla na videlo. Više puta je proces koji se vodio protiv nas vraćan na sud i tek posle 11 godina smo bili zvanično oslobođeni”.

(Espreso/Informer)