in

Nazvali je “ČETNIKUŠOM”, Veljko se umešao!

Brojne su reakcije javnosti nakon što je asistentica na Odseku za nemački jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli Admira (Mija) Kalabić na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i s kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda.

Podsećamo da je Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo proceduru za raskid saradnje s Kalabić, koja nije njihova uposlenica, ali je bila angažirana po ugovoru o delu.

foto: Instagram

I dok veliki broj ljudi osuđuje ovaj čin kojim se veliča četnički pokret na čelu s Dražom Mihailovićem, Kalabić dobiva i podršku. Tako je na Instagramu Veljko Ražnatović, sin Željka Ražnatovića Arkana, objavio stori na kojem je pružio podršku Kalabić napisavši: “Bravo legendo”.

Reagovalo je Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

– Pitamo se (a i Vas pitamo) – kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti, također, promiču sporne, antidržavne izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS – navedeno je, između ostalog, u saopćenju ove studentske organizacije.

(Espreso/Avaz)