in

Veliki broj kolega mu je odalo POČAST, porodica SKRHANA!

Foto: Kurir/Nikola Anđić

Glumac Boris Komnenić sahranjen je danas u 15 časova na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Veliki broj prijatelja i članova porodice okupili su se kako bi glumca ispratili na večni počinak. Među prvima su stigli Nikola Vujović i Bojan Krivokapić, a potom i Voja Brajović, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Aleksandar Srećković Kubura, Jelena Đokić i mnogi drugi…

Opelo je služeno u crkvi Svetog Nikole, a potom je tužna povorka krenula ka večnoj kući Borisa Komnenića.

Boris Komnenić
foto: Kurir/Nikola Anđić

Nakon opela, održan je i potresan govor.

“Dragi naš Boro, u ime tvoje porodice, u ovom veoma teškom porodičnom trenutku, želim da ti uputim nekoliko reči. Nemoćni pred velikom tugom koja nas je ščepala i mrvi nas i guši. Gubitak na našem porodičnom nebu je ogroman, nemerljiv, suze na licima oca Žarka i majke Ruže, tvoji unuci su prerano ostali bez dede. Tvoje veliko porodično bratstvo tužno je danas”.

Boris je sahranjen uz popove koji su držali opelo, kao i hor koji je pevao i za vreme povorke.

Ćerka Nike slomila se dok je sanduk spuštan u grob, a Borisovi roditelji nisu mogli da obuzdaju tugu i bol za sinom.

Boris Komnenić
foto: Kurir/Nikola Anđić

Podsetimo, čuveni glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini. Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji “Bolji život”, kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Boris Komnenić
foto: Kurir/Nikola Anđić

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su “Tajvanska kanasta”, “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija” i drugi.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)