in

Skandalozna odbrana roditelja koji su pretukli ćerku jer je htela da se uda za Srbina: Ošišali je jer je imala vaške!

Francusku javnost podigla je na noge vest da je evojku muslimanske veroispovesti roditelji tukli jer se zabavljala sa Srbinom. Čitav slučaj završio je na sudu, a roditelji se sada brane na neverovatan način, prenose Novosti.

Nesavesni roditelji, muslimani iz Bosne, koji su unakazili sopstvenu ćerku jer je htela da se uda za Srbina pravoslavca, kako saznaju “Novosti”, pokušali su pred sudom da se izvuku na groteskan način.

Istražnim organima su poručili da su ćerki isekli kosu jer je imala vaške!

– Roditelji maloletnice su ovo brutalno šišanje objasnili činjenicom da je maloletnica imala vaši. Ali, stric i strina priznaju da je to bila kazna zbog bega. Maloletnica potvrđuje da je pretrpljeno nasilje u vezi s tim što njena porodica ne prihvata njenu emotivnu vezu sa mladićem srpskog porekla i hrišćanske vere – potvrdio je za “Novosti” Etjen Manto, državni tužilac iz Bezansona. –

Državni tužilac je potvrdio da će ocu, majci, stricu i strini biti suđeno zbog nasilja nad maloletnicom, i da su je tukli i sekli joj kosu, po njenom povratku, posle četvorodnevnog bega sa mladićem srpskog porekla, starim 20 godina, koji živi u istoj zgradi.

Iz suda su nam preneli i to da je mladić D. rođen 2000. godine u Prokuplju, a devojka S. 2003. u Travniku.

– Nastanila se u Francuskoj sa porodicom u januaru 2018. godine. Zahtev za azil njenih roditelja je odbijen i porodica je trebalo da napusti francusku teritoriju u decembru prošle godine, ali je u sprovođenju mere udaljavanja došlo do smetnji zbog situacije sa virusom korona – ističe tužilac Manto.

On naglašava da je maloletnica izdvojena iz porodice i da se trenutno nalazi pod sudskom zaštitom.

Ovaj mračni događaj koji se dogodio 17. avgusta i dalje zaokuplja francusku javnost. Javio se i advokat strica i strine napadnute devojke, Patrik Izan, i reagovao na najavu ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena da će vinovnici biti izbačeni iz Francuske po završetku procesa.

– Biće ispraćeni do granice jer nemaju šta da traže na našem tlu – izjavio je ministar u nedelju.

Advokat strica i strine kaže da njegovi klijenti ne prihvataju navode za koje se terete i da mora da se poštuje pretpostavka njihove nevinosti. Navodi i da imaju staus izbeglica i da ne može unapred da se govori o njihovom izbacivanju iz Francuske. Situacija s devojčinim roditeljima je drugačija, jer su odbijeni za azil i svakako moraju da odu iz zemlje.

Stric je, inače, označen kao taj koji je ošišao devojku, koja je to i sama izjavila u istrazi. Istraga je u toku. Utvrđeno je da devojka ima slomljeno rebro, mnogobrojne modrice i teško povređeno uvo. Advokat naglašava da postoje i ranije povrede, a očekuje se da se na suđenju utvrdi njihovo poreklo.