in

Australijski karantin je bio brutalan

Nekada osmi teniser sveta u emisiji ,,Jutro” na TV prva kratko je govorio o uslovima tenisera na nedavno održanom Australijan openu.

– Mislim da će se tenis na internacionalnoj sceni, kada pričamo o velikim turnirima, poslednji vratiti u normalu upravo zbog velike količine tih putovanja i dovođenje velikog broja igrača na jedno mesto. Ali na lokalnom nivou, mislim da će među prvima pobednički izaći iz ove korone. Jer nije kontaktni sport i mislim da će među prvima krenuti uzlaznom putanjom. Da, ima problema sa svim restrikcijama, ali ne želim da se žalim – rekao je Tipsarević.

Osvrnuo se na karantin u Australiji, o kome su mu govorili prijatelji koji su bili tamo.

– Uticaja je jako puno, sve ovo je novo za igrače. Pričajući sa njima, našim momcima, oni to junački podnose. Karantin u Australiji? Krišom su se žalili, ali svesni su da ovo mora da se desi. Australijski karantin je bio brutalan, pričali su mi da je većina njih imala određenu količinu minuta da bi se istuširali, istrenirali, jeli i odradili sve da se vrate u hotelsku sobu.

Na kraju je istakao da se nada da će se to na kraju sezone promeniti.

– Ta vrsta karantina neće biti u nastavku sezone, već će biti ‘babl’ ili ‘balon’, gde osim hotela i teniskih terena neće smeti nigde da se ide. Pretpostavljam da će tako nešto biti tokom 2021. godine – zaključio je Tipsarević.

(Espreso)