in

Iz Srbije me nisu zvali pet godina, želim da igram u nacionalnom timu!

Veliku prašinu u sportskoj javnosti podigla je vest da je Uroš Đurđević odlučio da nastupa za A selekciju Crne Gore iako je bio član mladih reprezentacija Srbije do 19, odnosno 21 godine.

Bivđi napadač Partizana je za crnogorske medije objasnio svoju odluku.

– Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u nacionalnom timu. Kada smo stupili u kontakt, početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije… Posle toga nisam imao komunikaciju – kazao je Đurđević, prenose Vijesti.

Đurđević je već treću sezonu jedan od najboljih igrača Sportinga iz Hihona. Njegov tim se bori za povratak u Primeru, a rođeni Beograđanin je prvi strelac Segunde.

– Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji. Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene može da se očekuje da uvek dam maksimum, to sam radio gde god sam igrao – poručio je “Đuka“.

foto: Starsport©

Svojevremeno je u redovima crno-belih činio sjajan tandem sa Brazilcem Leonardom, igrao je sa Kosovićem i Jankovićem, a sada se raduje što će u napdau “Sokolova” sarađivati sa Stevanom Jovetićem.

– Stevan je mnogo bolji igrač od Leonarda, iako je Leonardo zaista majstor. Naravno da očekujem da ćemo da budemo dobar tandem, lepo je igrati sa takvim asom – kazao je Đurđević.

Podsetili su Đurđevića da je pre 12 mgodina malo nedostajalo da se priključi mladim kategorijama Crne Gore.

– Bili smo u kampu u Plavu, mnogo igrača je bilo sa mnom tada, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak – poručio je on.

(Espreso)