in

JAVI MI SE KAD NAPUNIŠ 18! Novi predsednik Barse dobacio devojci na ulici, ali ovo je prava istina zbog čega!

Foto: Printscreen/Twitter/@Walter_RWB

Đoan Laporta je novi predsednik Barselone.

On je izabran na tu funkciju na izborima koji su održani u nedelju i vraća se na mesto prvog čoveka kluba posle 9 godina.

Pravo glasa je imalo nešto više od 110.000 članova, a novi-stari čelnik dobio je 54,28 odsto glasova, odnosno podršku 30.184 sosiosa. Drugi je bio Aleš Font (29,99%, 16.679 glasova), a treći Toni Freiša (8,58%, 4.769).

Brojni navijači su bili oduševljeni njegovim izborom i prilazili mu i čestitali na ulici uz nadu da će izvaditi klub iz dubioze u koju je zapao pod bivšim predsednikom Bertomeuom zbog koga je čak i Lionel Mesi hteo da ode.

Međutim, tokom pozdravljanja s navijačima na ulici desio se i momenat koji su zabeležile kamere, ali nije uhvaćen kompletni kontekst scene koja je odmah izazvala lavinu komentara i napada na tek izabranog Laportu.

Naime, njemu je prišla jedna devojka koja je zatražila selfi, a nakon što joj je uslišio molbu Laporta joj je poručio:

– Pozovi me kad napuniš 18 godina!

Ovo je naišlo na zgražavanja i španske, ali i svetske javnosti, čak su neki ga optužili i da je pedofil, međutim, niko nije bio upućen u pozadinu priče i zašto je Laporta to rekao ovoj maloletnoj devojci.

Naime, dok je on pravio selfi s njom, njena majka koja je bila u blizini mu je dobacila da bi mogao da da posao njenoj ćerci, a on je potom odgovorio na već opisan način misleći na to da devojka mora postati punoletna kako bi stekla uslove za zaposlenje.

(Espreso)