in

KANGA UBEĐUJE DA NEMA NIKAKVE VEZE SA DR KONGO! “Nemam nikakvu potvrdu o rođenju, ličnu kartu ili pasoš te zemlje”

Prošlog utorka je sve iznenadila vest da je Gelor Kanga falsifikivao svoju krštenicu. Objavljeno je da fudbaler Crvene zvezde ima pet godina više i da je rođen u DR Kongo.

Odmah su usledile razne priče da je Konga kolateralna šteta u ratu saveza Konga i Gabona, Zvezda se oglasila saopštenjem da potpuno veruje svom igraču.

A rasrava između ova dva saveza je kulminirala posle kvalifikacija za Arfrički Kup Nacija, za koji je Gabom izborio plasman ali to sad hoće Demokratsa Republika Kongo da ospori, sa podatkom da je za njih igrao fudbaler koji nije smeo.Čak se i Kanga obratio i rekao da nema nikakve veze sa reprezentacijom DR Konga.

foto: Starsport©

– Ostajem potpuno smiren kada su u pitanju optužbe Fudbalske federacije DR Konga. Nemam nikakvu potvrdu o rođenju, ličnu kartu ili pasoš izdat od strane Demokratske Republike Kongo. Neka pokažu te dokumente, ako uopšte postoje. Imam važeći pasoš, izdat od strane legalnih, gabonskih vlasti. To je sve što mogu da kažem – rekao je Kanga.

Afrička kuća fudbala je stupila u kontakt sa savezom Gabona kako bi im rekli dokaze koji će ih odbraniti, Konačna odluka će se saopštiti sledeće nedelje.

(Espreso)