in

Odluke su donete na osnovu profesionalnog, a ne ličnog stava!

Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja desile su se tri velike promene kada je reč o selektorima mlađih fudbalskih reprezentacija. Direktor A reprezentacije Stevan Stojanović uverava javnost da su se u FSS vodili profesionalnim procenama.

– Naglašavamo da su odluke o promenama selektora donete na osnovu profesionalnog, a ne ličnog stava. I takav način funkcionisanja sportskog sektora FS Srbije možete očekivati i u budućnosti – rekao je Stojanović za Tanjug, a zatim pojasnio: 

– Posle razgovora i konsultacija sa direktorom mlađih kategorija Nikolom Lazetićem doneti su predlozi o promenama selektora koje je usvojio Odbor za hitna pitanja FS Srbije. Što se tiče selekcije do 21 godine rezultati u prethodnom periodu su bili daleko ispod očekivanja i to je osnovni razog smene – istakao je Stojanović.

Što se tiče promena na klupama selekcija do 19 i 17 godina Stojanović je rekao:

– Branković je tu selekciju već vodio, od 21 utakmice imao je 19 pobeda, po jedan poraz i nerešen rezultat. Tu generaciju vodi praktično od instrukstorske službe i sa njom je obezbedio plasman na završni turnir u Belorusiji koji je zbog Kovida otkazan pre šest meseci. Za Krivokapića kao bivšeg fudbalera Zvezde i Vojvodine, ujedno i kao nekadašnjeg trenera Vojvodine i već neko vreme trenera mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, smatramo da može mnogo da pomogne ovoj mladoj generaciji u takmičarskom ciklusu koji predstoji – naveo je Stojanović.

(Espreso)