in

PORAZ NIGERIJCA ZBOG KOGA ŽALI UFC! Bolji od njega je bio Poljak Blahovič (VIDEO)

Foto: Printscreen/twitter/SportsCenter

Nigerijski MMA borac Izrael Adesanja pretpeo prvi poraz u karijeri. On je na poene izgubio od Poljaka Jana Blahoviča, ovo je bila glvna borba na UFC 259: Poljski borac je tako odbranio naslov u poluteškoj kategoriji.

Adesanja će se pole ovog poraza vratiti u srednju kategotiju.

Nigerijac je psole borbe izjavio:

– Ne, nije išlo kako sam očekivao, mislio sam da ću pobediti. Nisam mogao spavati sinoć, ali nema veze. Kritičari su glasni, ali ja sam taj koji reskira u ovim borbama.

– Nije me bilo strah dok je Blahovič bio na meni, znao sam da mogu pobediti. Bio je ovo samo loš dan u teretani. Vraćam se u srednju kategoriju, idem tamo nastaviti dominaciju- kaže Nigerijski borac.

Adesanja je ovim porazom propustio šansu da se nađe u istroiji ovog sporta pošto bi bio vlasnik dva pojasa i isto vreme.

Blahovič je u razgovoru posle borbe rekao da bi voleo da se bori protiv Gloverom Tešeirom, odnosno da je to zaslužio.

– Mislio sam da će Adesanja biti brži, ali udarati slabije. Ipak je bilo obrnuto. Znao sam da sam veći i jači, da imam više šanse ako ga srušim. Znao sam da nije dobar na podu kao ja. U prve dve runde je bio brži i osećao je da ga želim rušiti, ali kasnije se umorio pa sam mogao lakše do njega – rekao je Blašovic pa dodao:

– Nadao sam se da ću ga moći više pritiskati i više udarati, ali jedno su planovi, a drugo borba. Voleo bih da sam više mogao koristiti levicu. Glover zaslužuje šansu, voleo bih da se borim protiv njega u idućoj borbi. Ako želi čekati da se odmorim i provedem neko vreme sa porodicom, on će biti sledeći.

(Espreso)