in

Pored Novaka, Rafe i mene načekaćete se još nekoliko godina da dođete na vrh!

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal dominiraju svetskim tenisom i teško da će se to promeniti u narednih nekoliko godina.

To je jasno upravo i švajcarskom teniseru koji se sprema za svoj prvi meč posle godinu dana pauze i oporavka od dve uzastopne operacije kolena.

Teniska javnost već nekoliko godina polemiše kada će se pojaviti neka mlađa generacija igrača koja će “istisnuti” i početi da “otima” najveće trofeje “Velikoj trojci”.

Tim povodom se oglasio i Federer koji je poručio da će mladi igrači morati da se strpe još koju godinu i da nijedan od njih nema kapacitet da pobedi makar dvojicu iz “Velike trojke” na istom turniru.

foto: EPA/Filip Singer

– Problem za novu generaciju je što Novak, Rafa i ja ne umemo drugačije da igramo. Jedan od njih može da pobedi mene, ali onda izgubi od Novaka ili pobedi Novaka, pa ga izbaci Rafa ili savlada Rafu, a onda ne može mene. Mislim da ćemo neke veće promene videti za tri godine. Ali, znam da ćemo Rafa, Novak i ja probati da ostanemo na vrhu što je duže moguće i da uvećamo broj osvojenih titula – rekao je Federer i sigurno da nije obradovao mlade igrače iz karavana.

Inače, Rodžer će u sredu igrati protiv Evansa na turniru u Dohi i to mu je prvi meč posle godinu dana pauze.

(Espreso)