in

Povreda nije teža! Biće spremna za Olimpijske igre!

Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Napokon malo dobrih vesti za Ivanu Španović. Povreda leve noge koju je zaradila baš pred početak Evropskog dvoranskog prvenstva i zbog koje nije učestvovala na tom takmičenju nije teže prirode.

Uskoro bi trebalo da se vrati treninzima, otkriva lekar reprezentacije dr Jovan Đurović.

– Odmah posle povrede na treningu, Ivana je preduzela sve što je neophodno u tom trenutku. Stavila je led na povređeni mišić zadnje lože odrazne, leve noge. Sledi snimak mangnetnom rezonancom, posle čega ćemo znati šta bi trebalo dalje da preduzmemo – rekao je Đurović za “Žurnal”.

Ivana Španović
foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Za Olimpijske igre će biti potpuno spremna.

– Kao što sam najavio, snimila je povređeno mesto magnetnom rezonancom. U trenutku snimanja nije bilo podliva, ali je moglo da se uoči da mišić nije pukao, što je najvažnije. Posebno je bitno, jer je reč o odraznoj nozi. Došlo je do jakog spazma, grča. Da se dogodilo na nekom od prethodnih treninga uspela bi najverovatnije da se oporavi i takmiči se. Ovako je od vrste povrede bio gori tajming, momenat kada se to dogodilo – četiri dana pred polazak na takmičenje, na poslednjem bitnom treningu. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i uskoro će početi da trenira. Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna – istakao je on.

(Espreso / Žurnal.rs)