in

(SASTAVI) TOTALNA IZNENAĐENJA U TIMU SRBIJE ZA PORTUGAL: Piksi ponovo ŠOKIRAO!

Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras meč drugog kola u okviru grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. protiv reprezentacije Portugala.

Srbija je u sredu bila bolja od Republike Irske rezultatom 3:2, dok je Portugal slavio protiv selekcije Azerbejdžana rezultatom 1:0.

Trener Dragan Stojković Piksi je na jučerašnjoj konferenciji za medije istakao da će biti promena u sastavu, a da se nada da će sve biti dobro.

– Bez obzira na ime protivnika, bićemo fokusirani na našu igru i sistem, da vidimo šta možemo mi da uradimo. Što se tiče sastava, ne mogu da ga kažem, ali biće drugačije, da. Pretpostavljam da će i Portugal da bude u drugačijem sastavu. Nije ovo ključna utakmica, ima ih mnogo u grupi, ova je jedna u nizu važnih utakmica, ne mislim da je presudna. Za mnoge je Portugal najjači u Evropi, delim mišljenje, fantastičan je individualni kvalitet, šampioni su na kraju krajeva, aktuelni. To je dobar spoj mladosti i iskustva. Santos vodi maestralno ekipu, jedan je od najiskusnijih i najboljih na svetu. Što se nas tiče, nemojte da pomislite da ćemo se predati. Verujemo da znanjem i kvalitetom možemo da pariramo – naveo je Stojković, koji je posebno pohvalio raspoloženje na treningu.

Aleksandar Mitrović ima poseban motiv na ovom meču. Jedan gol mu treba kako bi ostavio Stjepana Bobeka iza njega po broju postignutih golova u reprezentaciju. Obojica su trenutno na cifri od 38 postignutih golova. Bobek je zabeležio 63 nastupa za reprezentaciju, dok će upravo ovo biti 63. nastup za Aleksandra Mitrovića.

Portugal je neporažen na poslednjih 13 od 14 utakmica, a naša reprezentacija je postigla barem dva gola na poslednja tri susreta.

19:17 – Evo i sastava! Piksi je opet iznenadio!

SRBIJA: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić – Tadić – A. Mitrović i Vlahović.

(Espreso)