in

Super se provodim, a razmišljam kako da ne izgubim!

Rodžer Federer će propustiti Masters turnir u Majamiju, ali ipak će se vratiti na teren vrlo brzo – od ponedeljka će učestvovati na ATP turniru u Dohi iz kategorije 250.

Švajcarac se prošle godine podvrgao operaciji desnog kolena od koje se dugo oporavljao, a u oktobru se vratio treninzima.

Takođe u ponedeljak, Novak Đoković će započeti 311. nedelju ukupno na vrhu ATP liste i tako srušiti rekord Federera.

foto: AP

Novinare je pred povratak Rodžera na teren, između ostalog zanimalo o čemu razmišlja kada mu je Đoković rival.

– Razmišljam o tome da ne izgubim. Zabavljam se kada igramo jedan protiv drugog, imamo različite stilove igre, mnogo zavisi od dana, podloge, kako se igra razvija, kakvi su bili poslednji mečevi. Kada igrate protiv najboljih dužni ste da budete najbolji, ne možete da budete mirni, znate da će uvek odgovoriti sa svojim najboljim udarcima. Zato je on jedan od najboljih u istoriji. Kad god se suočim sa njim, super se provodim – rekao je Federer.

Odakle mu motivacija?

– Volim da igram tenis, volim ovaj sport. Moj san je uvek bio da igram tenis, to je ono čime sam se bavio celog života. Iako je bilo mnogo trenutaka u kojima sam nedostajao kod kuće, svojoj porodici, svojim ljudima. Međutim, na kraju dana sam uviđao da se to isplati. Učio sam da uživam na Turu, da upoznajem nova mesta, ljude… – istakao je Švajcarac.

Federer je turnir u Dohi osvajao tri puta – 2005, 2006, 2011. godine.

(Espreso)