in

Tema je bura koja se podigla oko meča sa Kosovom

Fudbalska federacija Kosova saopštila je danas da su iz Fudbalske federacije Španije dobili informaciju da će se utakmica tih selekcija odigrati u skladu sa protokolom Fifa i Uefa.U saopštenju se navodi da je predsednik FFK Agim Ademi primio poziv iz španske federacije koja je tom prilikom izrazila žaljenje zbog vesti objavljene u lokalnim medijima i potvrdila da će se utakmica Španija – Kosovo odigrati u skladu sa propisima i protokolom Fifa i Uefa za zvanične utakmice.

U saopštenju se, takodje, navodi da je Fudbalska federacija Španije izrazila gostoprimstvo za kosovski nacionalni tim i bila otvorena u saradnji za sve potrebe koje FFK može imati.

Ademi je, sa svoje strane, izrazio poverenje u Fudbalsku federaciju Španije i izrazio uverenje da će se odigrati dve veoma dobre utakmice, kako u Sevilji, tako i na Kosovu.

Ademija su kontaktirali i zvaničnici Uefa kako bi razjasnili stvorenu situaciju i potvrdili da je sve u redu i da će se meč odigrati kako je planirano.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije odličilo je da će reprezentacija te zemlje odigrati utakmicu na svojoj teritoriji s Kosovom, ali da “rival neće imati status kao ostale reprezentacije”, pisali su juče mediji.

FFK je reagujući na te informacije najavila je da neće odigrati utakmicu sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu ako ne budu intonirane himne i ne bude zastave Kosova, odnosno ako se ne poštuju protokoli predvidjeni za utakmice fudbalskih reprezentacija kako je to utvrdjeno pravilima Fifa i Uefa.

(Espreso/Agencije)