in

Uprkos slabom zdravlju i novčanim problemima, uspeo sam da ostvarim dečiji san!

Novak Đoković je postao rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu (311), u tu čast sinoć je održana proslava ispred njegovog restorana na Novom Beogradu, a potom je imao prijem u Skupštini grada. 

Takođe, juče je na ulicama Beograda osvanuo mozaik sa njegovim likom koji je napravljen od 2117 teniskih loptica. Baš to je uzeo najbolji teniser sveta i objavio na svom Instagram profilu uz mnogo emotivan tekst u kojem se dotakao svojih početaka i snova.

– Kada sam imao samo sedam godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama sa kojima sam se suočavao: slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta. Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće. Primam puno čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji. Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu.

(Espreso)