in

(UŽIVO) POLUVREME U HUMSKOJ, PARTIZAN ZASLUŽENO VODI! Prednost crno-belih je mogla biti i ubedljivija (2:0)

Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Partizan se od 17.05 sastaje sa Voždovcem u okviru četvrtfinala Kupa Srbije.

Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević, izjavio je da će njegova ekipa oprezno ući u meč i da će izvesti najjači mogući sastav.

– Raspored je gust, ima mnogo ekipa i utakmica. Znamo šta znači kup, to je eliminaciona utakmica, tako da smo veoma oprezni i obazrivi. Ne kalkulišemo, izaći ćemo sa najjačem mogućem sastavu – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Istakao je da ,,zmajevi” nemaju šta da izgube, a da njegov tim može mnogo da izgubi.

“Eliminaciona je utakmica. Oni nemaju šta da izgube, a mi možemo mnogo da izgubimo. Imali smo tešku utakmicu u prvom delu sezone. Imaju određenih kadrovskih problema, ne znam u kom će sastavu izaći. Ali, izaći će rasterećeno, za razliku od nas koji smo maksimalno oprezni i motivisani”, kazao je Stanojević.

Sastavi ekipa:

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, L. Marković – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

VOŽDOVAC: Krunić – Dukić, Purtić, Bogdanović – Arsić, Ivezić, Ajdinović, Milojević, Stanisavljević, Cvetićanin – Stoisavljević. Trener: Jovan Damjanović.

I POLUVREME

45+1. minut – Kraj prvog poluvremena. Ništa specijalno se od poslednjeg raporta nije desilo. Partizan zasluženo vodi posle prvog dela igre, ali je ta prednost mogla biti i ubedljivija.

41. minut – Dobro se kreće lopta crno-belih pred kaznenim domaćih, ali bez konkretnih prilika za gol, Partizan ne prestaje da visokim tempom.

38. minut – Propala kombinacija Šćekića i Lazara Markovića, posle koje je i Lazar fauliran.

35. minut – Kombinuju fudbaleri Partizana na polovini Voždovca, ali se trenutno težište igre nalazi na polovini terena.

32 minut – GOL ZA PARTIZAN 2:0! Igor Vujačić. Ponovo je Partizan postigao gol posle kornera, ovoga puta je bio izveden sa leve strane, a Vujačić je glavom smešta u donji levi ugao gola Voždovca.

31. minut – Opet dobar pas ka Holenderu, koji šutira u golmana Krunića.

29. minut – Crno-beli ne staju sa presingom na poslednju liniju Voždovca, žele što pre da stignu do drugog gola. 

25. minut – GOL ZA PARTIZAN 1:0! Aleksandar Šćekić. Posle kornera sa desne strane lopta se odbila izvan kaznenog prostora odakle sledi udarac ka golu lopta je bukvalno pogodila Šćekića, posle koga je ušla u gol. Mnogo sreće za crno-bele. 

21. minut – Prvu žuti karton na meču je dobio Stefan Purtić posle starta nad Asanom.

17. minut – Korner za Partizan, posle koga Natho šutira pravo u golmana Voždovca.

14. minut – Asano je šutirao pored gola, sa pozicije sa koje je bio precizan protiv Vojvodine.

13. minut – Lopta je uglavnom na polovini Voždovca, crno- brli pokuašavaju da nađu put do gola gostiju. Čini se da su se gosti konsolidovali posle uvodnih minuta kada su lagano mogli da prime dva gola.

9. minut – Prva šansa za Voždvac Stanisavljević je šutirao sa nekih 25. metara pored gola. 

7. minut –  Nova šansa za Partizan. Sjajan pas Natha za Holendera koji sa ivice kaznenog prostora, šutira ka golu,ali se opet istakao golaman gostiju Krunić.

3. minut – Velika prlika za Partizan. Natho je šutirao sa nekih 20. metara, odbranio je Krunić, a odbitak sa nekih 10. metara u gol nije pretvorio Lazar Marković.

2. minut – U toku je početno ispitivanje snaga.

Utakmica je počela, prvi sa centra su krenuli fudbaleri Voždovca. 

(Espreso)